Americká zpěvačka Madonna zahájila koncertem v Londýně svou nejnovější celosvětovou koncertní šňůru nazvanou Celebration Tour, kterou slaví neuvěřitelných 40 let na hudební scéně. V červnu to přitom ještě vypadalo, že se nebude konat nic - slavná pěnice totiž v červnu skončila na jednotce intenzivní péče poté, co ji doma v bezvědomí našla dcera Lourdes (27). Kvůli bakteriální infekci musela být umělkyně nějakou dobu intubovaná a mnozí mysleli na nejhorší.

To je však již minulostí. Madonna se totiž triumfálně vrátila na pódium a hned ve velkém stylu - jak se mohly přesvědčit tisíce diváků v hlavním městě Spojeného království, a vy můžete v naší galerii. „Nemyslela jsem si, že to zvládnu. Zapomněla jsem na pět dní svého života... nebo na svou smrt, nevím vlastně přesně. Ale andělé mě ochraňovali. A byly tam i moje děti. Moje děti mě vždycky zachrání, vždycky,“ prohlásila Madonna hned na počátku celého koncertu.

Ono odložené turné, které vzápětí začalo, je prý zhýralejší než kdykoliv předtím. Muži s Madonnou předvádí kopulační pohyby, v rozkroku ji osahává žena v sado-maso převleku, mazlí se s androgynními bytostmi, vystřídá řadu odvážných kostýmů, často tvořených jenom z korzetů a kalhotek... jenže pod vším tím pozlátkem je bohužel vidět, že Madonna už dávno nepatří mezi mladice. Přestože choreografie má prý upravené tak, aby nemusela tancovat celou dobu, mohla nabrat dech a většinu za ní „oddřeli“ doprovodní tanečníci, a s sebou má i speciální lékařský tým, s nímž se věnuje fyzioterapiím, je vidět, že to zkrátka už není ono.

Video
Video se připravuje ...

Madonna: Královna popu i skandálů. Samotný papež ji zakázal koncerty v Itálii. Videohub

Pod odvážnými síťovanými punčocháči nelze přehlédnout takzvané tejpy, tedy zdravotnické pásky, a jedno koleno má popová ikona docela zakryté návlekem. A přestože její tvář napjatá botoxem skoro k prasknutí zdálky vypadá mladě, zblízka její skutečný věk odhadnete třeba podle povislé kůže na vrásčitých pažích, které se nedají zakrýt vysokými rukavicemi. Fanoušky umělkyně zklamala i pozdním začátkem - show spustila až dlouhých 35 minut (některé zdroje uvádí až hodinu...) poté, co už dávno měla hrát. V londýnské O2 aréně je navíc od 23 hodin zákaz vycházení, a aby jej Madonna splnila, své vystoupení předčasně ukončila.

Výsledkem bylo, že show skončila svojí písní Rain z roku 1992, a v takzvaném setlistu jí chyběly čtyři avizované písně - B**** I'm Madonna, Give Me All Your Luvin', Celebration a Music. Na sociálních sítích fanoušci neskrývali svou frustraci - byli více než zklamaní, že nedošlo ani na titulní skladbu turné. Mnohé písničky prý navíc zazněly ve zkrácených verzích. „A žádné vysvětlení pro 20 tisíc a více osob čekajících v davu,“ zlobili se. „Dal jsem jmění za to, abych přijel do Londýna, zaplatil si hotel a letenky... A ona okrádá publikum o plné vystoupení tím, že si přijde pozdě. To je nepřijatelné!“ běsnili další.

Fotogalerie
64 fotografií