Během středečního předávání cen Video Music Awards (VMA) měli diváci poprvé po 34 letech možnost spatřit Madonninu reklamu na limonádu Pepsi! Společně s nápojem v ní propagovala i svůj tehdy nový hit Like a Prayer. Lidé přitom neměli ani tušení, na co se vlastně dívají a že byla reklama před lety zakázána. 

Spot, v němž Madonna říká „Do toho, něco si přej!“ a líbá černošského světce, byl sice zakázán již po prvním odvysílání, sám o sobě nicméně kontroverzní nebyl. Zpěvačka ovšem krátce po premiéře reklamy vydala videoklip k písni Like a Prayer... A právě v tom byl kámen úrazu. 

Video
Video se připravuje ...

Madonna: Královna popu i skandálů. Samotný papež jí zakázal koncerty v Itálii Videohub

Reklama rozzuřila křesťany

Videoklip z března roku 1989 totiž pořádně pobouřil křesťany. Madonna se v něm stane svědkyní vraždy mladé ženy, z níž je posléze falešně obviněn mladý Afroameričan. Madonna utíká do kostela, kde najde voskovou figurínu světce, nápadně podobného neprávem uvězněnému muži. Figurína následně ožije a se zpěvačkou se líbá. V klipu je navíc řada záběrů na hořící kříže a řada dalších věcí, které věřící zvedly ze židle. 

Jakmile se reklama na Pepsi dostala do spojení s kontroverzním videoklipem, společnosti došlo, že má malér. Naštvaní diváci si vymohli zákaz spotu a reklama byla bleskurychle stažena z vysílání. Nyní se po 34 letech na obrazovky dostala znovu! 

Konečně se dočkala

„Před 34 lety jsem natočila reklamu na Pepsi, v níž jsem oslavovala svou novou píseň Like a Prayer. Když jsem odmítla změnit scény se mnou, jak líbám černého světce, nebo s hořícími kříži, reklamu ihned zakázali. Tím začala moje kariéra umělkyně známé tím, že odmítám dělat kompromisy, když přijde na mou uměleckou integritu. Děkuju, Pepsi, že vám konečně došlo, jak geniální byla naše spolupráce. Umělci jsou tady od toho, aby narušovali klid,“ napsala zpěvačka na instagramu.

Video
Video se připravuje ...

Bez urážky Zuzany Bubílkové: Madonna s vibrátorem a Kajínek se samopalem Zuzana Bubílková

Fotogalerie
135 fotografií