Ještě předtím, než Madonna na cenách Grammy 2023 uvedla vystoupení Sama Smithe s jeho skupinou, ve které je také trans zpěvačka Kim Petras, pronesla řeč. V ní podpořila všechny kontroverzní lidi, rebely a průšviháře s tím, že se nemají bát dát o sobě světu vědět.

Fanoušky ale víc než její proslov zaujal její vzhled s oteklou tváří. „Co se jí to stalo s obličejem?“ ptali se hromadně. „Madonna vypadá na svůj věk dobře, pokud je to teda 2700 let stará upírka, která požírá malá zvířata,“ zněl další komentář. „Tohle není Madonna, na které jsem vyrůstala. Tohle je lekce pro všechny, nebraňte se stárnutí,“ psali další. I uznávaný plastický chirurg z Chicaga přiznal, že to Madonna v posledních letech přehnala s plastikami.

Podobné urážlivé komentáře popovou královnu rozčílily. Vadilo jí, že nikdo nevnímal její řeč, místo toho se všichni starali o snímky, které fotografové pořídili z bezprostřední blízkosti, což by podle ní zničilo tvář každého.

„Ještě jednou, jsem lapena v záři věkové diskriminace a šovinismu, který se dere na svět, ve kterém žijeme. Svět odmítá oslavovat ženy nad 45 let a cítí potřebu je potrestat, pokud bude i nadále silná, pracovitá a dobrodružná. Nikdy jsem se neomlouvala za žádné kreace, které jsem udělala, ani za to, jak vypadá, a nehodlám s tím začít. Od začátku své kariéry jsem byla ponižována médii, ale chápu, že to všechno je zkouška, a jsem ráda, že můžu být tím průkopníkem pro všechny ženy, aby to měly v příštích letech snazší. Slovy Beyoncé – Duši mi nezlomíš. Těším se na mnoho dalších let podvratného chování, posouvání hranic, postavení se patriarchátu, a hlavně si budu užívat svůj život. Klaňte se k zemi, mrchy!“ napsala Madonna ve svém vyjádření na sociální síti.

Video
Video se připravuje ...

Madonna: Královna popu i skandálů. Samotný papež ji zakázal koncerty v Itálii Videohub

Fotogalerie
78 fotografií