Tomu se říká utéct hrobníkovi z lopaty! V roce 2018 si kytarista Andy Taylor vyslechl z úst lékařů otřesné zprávy: Trpíte rakovinou prostaty v posledním stadiu, zbývá vám maximálně pár let života. Člen legendární kapely se podle toho i se svou rodinou zařídil a pomalu si vypořádal své náležitosti. Osud s ním měl ale jiné plány: Nyní Taylor oznámil, že je šťastně bez příznaků! 

Zpátky mezi živými

Kytarista se v pondělí objevil v talkshow britské televize ITV s názvem Lorraine slavné skotské moderátorky Lorraine Kellyové a pro fanoušky měl samé dobré zprávy. „Jsem zpátky mezi živými a vede se mi skvěle,“ pochvaloval si. 

Za úžasnou změnou k lepšímu stojí nové radiofarmakum Lutetium-177. „V průběhu posledních několika měsíců jsem absolvoval dva cykly léčby. Na začátku jsem byl jako zombie, teď zpívám a tančím,“ rozplývá se. Užaslá Kellyová jen těžko skrývala dojetí. „To je neuvěřitelné, už jste tady ani neměl být!“ zopakovala původní prognózu lékařů a Taylor jí dal jen za pravdu. 

„Když mi to před pěti lety diagnostikovali, tohle mi řekli. Já i moje rodina jsme s tím museli žít,“ připustil. „Pak mě ale navštívil anděl,“ překvapil kytarista. A od té doby se všechno změnilo! 

Video
Video se připravuje ...

Zákeřná rakovina prostaty zabije ročně 1500 Čechů. Starejte se o své zdraví, apeluje přednosta Pavlína Horáková, Lukáš Červený

Vstup do síně slávy

Zlomovým okamžikem bylo uvedení kapely Duran Duran do rokenrolové síně slávy v roce 2022. Taylor se tehdy kvůli svému zdraví nemohl zúčastnit, rozhodl se ale, že situaci využije alespoň k tomu, aby oznámil fanouškům svou diagnózu, kterou do té doby před veřejností tajil. Zpěvák kapely Simon Le Bon (64) pak na slavnosti přečetl Taylorův dopis, ve kterém vše vysvětluje. Situace byla pro kapelu i pro veřejnost pochopitelně silně emotivní...

„Poté, co jsem přišel o největší noc svého života, rokenrolovou síň slávy, ke mně očividně přišel anděl,“ nechal se slyšet. Ze všech koutů světa se na něj valila podpora a nové informace. Oslovil ho dokonce i velšský vědec a biotechnolog sir Chris Evans (65), který mu provedl genetické testy a následně mu oznámil, že mu toho medicína může ještě hodně nabídnout. 

Zázračný nový lék

„O téhle léčbě jsem vůbec nevěděl, a to jsem si myslel, že jsem informovaný,“ prozradil Taylor. „Lidem chybí informace. Někdo ví, co je k dispozici, ale měli by nám to říct,“ kroutil hlavou hudebník, jenž s kapelou Duran Duran hraje i na jejich novém albu a vedle toho nahrává i vlastní sólovou muziku. 

V rozhovoru pro BBC Radio 2 se Zoë Ballovou (52) pak uvedl, že Lutetium-177 před pěti lety ani neexistovalo. „Před pěti lety to ještě ani nebylo. Dali mi pět let, teď mi dávají dalších pět. Tak jsem se asi vyhnul kulce?“ svěřil se do éteru.

Nesměl spát s manželkou!

Ačkoli mu léčba hodně pomohla, má i své stinné stránky. Po každé dávce léku byl totiž radioaktivní! „Po tři dny jsem nemohl se ženou sdílet postel,“ posteskl si. Když přijde na léčbu smrtelné nemoci, je ale tohle drobné nepohodlí jistě to úplně nejmenší. 

Video
Video se připravuje ...

Lékařka o mýtech a chybách při opalování. Rakovinu kůže už mají i děti Pavlína Horáková

Fotogalerie
30 fotografií