Nové album skupiny Rolling Stones Hackney Diamonds vyjde už 20. října a příznivci této rockové kapely původem z Anglie dostanou hned 12 nových skladeb. Na nahrávce, kterou skupina vydá po letech tvůrčí pauzy, se představí i popová hvězda Stefani Joanne Angelina Germanottaová (37) alias Lady Gaga či bývalí členové Stones, baskytarista Bill Wyman (86) a zesnulý bubeník Charlie Watts (†80). Půjde o v pořadí 31. studiové album skupiny.

„Většinu času jsme byli na turné. A byli jsme tak trochu líní. Tak jsme se rozhodli dát si závazný termín,“ popsal frontman Mick Jagger (80), jak se kapela po dlouhé nahrávací odmlce dostala zase do studia. Písně podle něj spolu s kytaristy Keithem Richardsem (79) a Ronem Woodem (76) nahráli a namíchali od Vánoc do února. Kapela již dokonce představila video k první písni alba Angry (Rozzlobený), v němž má hlavní roli herečka Sydney Sweeneyová (25).

Jagger prohlásil, že je spolu s Richardsem nejprve napadlo, že motiv naštvanosti bude ve všech písních alba. Pak však změnili názor. „Druhý nápad bylo udělat je trochu eklektičtější. Mít tam pár milostných písní, balad, nějaké country věci. Takže je to směs,“ láká své oddané příznivce zpěvák Rolling Stones.

Kromě toho prozradil, že název alba Hackney Diamonds je slangovým odkazem na to, „když vám v sobotu večer v Hackney někdo rozbije okno u auta“. Podle Richardse chtěla kapela využitím jména známé londýnské čtvrti vzdát hold britské metropoli, ze které pochází.

Fotogalerie
82 fotografií