Rozchod někdejšího hollywoodského krasavce a jeho půvabné, o 19 let mladší manželky, byl bouřlivý. Přestože Christine Baumgartnerová, návrhářka kabelek o rozvod požádala již v květnu, dlouho jim trvalo, než se dohodli na finančním vyrovnání. Nejenom kvůli alimentům na tři společné děti, syny Caydena (16) a Hayese (14) a dceru Grace (13), ale i kvůli domu. Žena Kevina Costnera se totiž nechtěla vystěhovat z jejich vily, přestože se k tomu v případě rozpadu manželství zavázala v předmanželské smlouvě. 

Právě výše alimentů se nakonec ukázala jako velký kámen úrazu. Christine totiž požadovala, aby jí Kevin dával měsíčně neuvěřitelných 161 tisíc dolarů (3,6 milionů českých korun) na pokrytí nákladů za péči o potomky. Po prvním stání v červenci bylo rozhodnuto, že slavný herec, jenž zazářil třeba v Robinu Hoodovi: Králi zbojníků, ve Vodním světě či v Tanci s vlky, bude platit měsíčně 129 tisíc (2,9 milionů korun). Jenže věřte tomu, nebo ne, ani tato částka již neplatí!

Soudce v Santa Barbaře totiž v pátek snížil výživné na „pouhých“ 63 tisíc dolarů (1,4 milionů korun) měsíčně, což je podstatně méně, než kolik si Christine původně představovala. Verdikt padl na konci dvoudenního důkazního řízení, ve kterém obě strany argumentovaly tím, jaká je podle nich přiměřená výše výživného. Kromě alimentů je ještě Costner povinen platit zdravotní péči o děti, školné v soukromé škole, mimoškolní aktivity a náklady na auto nejstaršího syna.

Video
Video se připravuje ...

Divoký život a záhadná smrt zpěvačky Whitney Houston, hvězdy Osobního strážce Videohub

„Víte, když s někým žijete tak dlouho, není vítěze... A je to taková velká, bláznivá věc, které se říká život, a jak se rychle rozplétá. V jednu chvíli máte pocit, že jste na vrcholu světa, a pak si uvědomíte, jak jste zranitelní,“ citoval smutného Costnera po rozhodnutí soudu server Fox News. Ostatně, jeho boj tím ještě stále nekončí. V listopadu proběhne soudní řízení kvůli předmanželské smlouvě a žádosti Baumgartnerové o výživné pro ni samotnou.

„Podpora ve výši 63 209 dolarů měsíčně je skrytá manželská podpora,“ napsal přitom soudce ve svém rozhodnutí. „Christine bude mít příležitost přesvědčit soud, že má nárok i na manželské výživné.“ Manželé se soudí také o soudní výdaje - Christine chtěla, aby jí Kevin proplatil i 9 tisíc dolarů (203 tisíc korun), které dala za právníky. Místo toho by však podle aktuálního rozhodnutí měla Christine zaplatit Kevinovi 14 tisíc (316 tisíc korun) za jeho právníky...

Fotogalerie
73 fotografií