Sympatická britská herečka Martine McCutcheonová, kterou si svět zamiloval například ve filmu Láska nebeská, kde si zahrála postavu rázné, mírně oplácané Natalie, či v detektivce z pera Agathy Christieové V hotelu Bertram, v níž se převtělila do zvídavé Jane, pomocnice samotné slečny Marplové, prozradila, že už dlouhá léta bojuje s nepříjemnou chorobou. Trápí ji chronický únavový syndrom, který jí byl diagnostikován v roce 2011.

O tom, jak taková nemoc probíhá, se nyní rozepsala na sociální síti. „Letos byly narozeniny mého manžela velkou událostí. Loni to totiž dopadlo hrozně. Měla jsem takové závratě, že jsem sotva stála na nohou. Skončila jsem v nemocnici a říkat, že mě Jack podržel jako skála, je slabé slovo. Jeho narozeniny tehdy nestály za nic, takže jsem nesmírně ráda, že jsme si tyto pořádně užili,“ uvedla herečka na instagramu.

Video
Video se připravuje ...

Láska nebeská: 7 věcí, které jste o filmu nevěděli. Videohub

Kromě toho popsala i to, jak jí její onemocnění komplikuje život – například se nemůže moc vídat s přáteli. „Moc mi přitom chyběli. Ale všechny věci, které chci dělat, musím plánovat na poslední chvíli, protože nevím, jak na tom budu. A nenávidím, když zklamu lidi. Momentálně se proto obklopuji pouze těmi, kteří chápou, že když něco zruším, a to se mimochodem stává velmi často, tak to není moje volba,“ pokračovala smutná herečka.

Herečku sužují i velmi časté bolesti hlavy, co bývají tak silné, že se cítí, „jako by ji někdo praštil paličkou po hlavě“, a rovněž zmínila, že musí nosit speciální špunty do uší, jelikož kvůli své chorobě často zažívá „smyslové přetížení“, tedy pocit, že všichni kolem ní křičí. Chtěla jsem se o to podělit, protože lidé na instagramu vidí jen úryvky. A život není jen zábava a hry...“ zdůraznila Martine, která je maminkou synka Raffertyho Jacka (8).
Fotogalerie
54 fotografií