V rámci „měsíce hrdosti“, který v Anglii probíhá od 1. do 30. června, provedl známý časopis Vogue sérii rozhovorů s řadou průkopníků v oblasti LGBTQ+ scény. Mezi nimi i s herečkou Miriam Margolyesovou, která je možná nejvíce známá svou rolí profesorky Pomony Prýtové ve filmové sérii Harry Potter. Přestože je této dámě již 82 let, před fotoaparátem se pořádně rozdivočela. Odhodila svršky a pózovala nahá!

Vzniklé snímky jsou velice pikantní – ňadra jí zakrývají pouze zákusky velmi vilných tvarů, připomínajících bradavky. „Myslím, že my homosexuálové máme velké štěstí, protože nejsme konvenční, jsme skupina trochu oddělená. Dává nám to výhodu,“ uvedla k tomu sebevědomě a dodala: „Jsme dobří umělci, jsme dobří muzikanti. A líbí se mi být gay. Nechtěla bych být v ničem přímočará.“

Svůj „coming out“, tedy odhalení světu, že je lesba, uskutečnila již v roce 1966 – tedy v době, kdy to ve Velké Británii bylo ještě nelegální. „Nikdy jsem se za to nestyděla. Vždy jsem věděla, že nejsem žádná kriminálnice,“ zdůraznila Miriam. Její židovští rodiče ovšem měli problém dceřino přiznání přijmout. Údajně ji donutili přísahat na Tóru, že přestane mít sex se ženami... což se jim nepodařilo, protože od roku 1967 tvoří pár s Heather Sutherlandovou. Neskutečných 56 let!

Video
Video se připravuje ...

Výroční setkání herců ze ságy Harry Potter a speciální kvízový turnaj kouzelnických kolejí v upoutávkách. • VIDEO HBO Max, TBS Network, Cartoon Network

Ona sama měla problém spíše s něčím jiným – s přijetím svého vlastního těla. „Nesnáším své tělo, velká prsa, povislé břicho a malé křivé nohy. Nejsem z toho nijak nadšená. Líbí se mi ale moje tvář. Myslím si, že působí laskavě, otevřeně a je usměvavá,“ okomentovala bez příkras svůj zevnějšek Margolyesová, která rovněž odhalila, že ji v brzké době čeká operace srdce.

Přestože už nepatří mezi nejmladší, strach z tak závažného zákroku nemá. A nebojí se dokonce ani smrti. „Když jste mladí, nepřemýšlíte o smrti. V podstatě vás zajímá jen to, kdy si zase za*ukáte. Já už o smrti přemýšlím hodně, každý den. Každé ráno, když vstanu, pomyslím si: ‚Hmm, je tu další den‘, což jsem možná ani nečekala,“ uvedla s humorem sobě vlastním.

Fotogalerie
46 fotografií