Minulý týden svět obletěla zpráva o náhlé smrti Anguse Clouda, který se proslavil rolí Fezca v seriálu Euforie. Bezvládné tělo pětadvacetiletého herce našla jeho maminka, která během hovoru na tísňovou linku uvedla, že se její syn, jenž se v poslední době potýkal s vážnými problémy s duševním zdravím, pravděpodobně předávkoval drogami. 

Zdroje z okolí rodiny tvrdily, že Angus měl nedlouho před svým náhlým skonem sebevražedné myšlenky – kvůli smrti jeho otce, jenž se odebral na věčnost jen pár dní před ním. Všechny tyto spekulace se však Angusova matka rozhodla rázně zarazit již na počátku a uvést věci na pravou míru. Popsala synovy poslední hodiny na tomto světě.

„Chci, abyste věděli, že ačkoli byl můj syn hluboce zarmoucen předčasnou smrtí svého otce na mezoteliom (což je vzácný nádor pohrudnice, pozn. red.), jeho poslední den byl radostný,“ prozradila Lisa Cloudová na sociální síti. „Přeorganizoval si pokoj a rozmístil věci po domě s úmyslem pobýt nějakou dobu v domě, který miloval,“ pokračovala.

„Mluvil o úmyslu pomoci zajistit své sestry na vysoké škole a také o pomoci své mámě emocionálně a finančně. Neměl v úmyslu ukončit svůj život. Když jsme se objali na dobrou noc, řekli jsme si, jak se milujeme, a řekl, že mě uvidí ráno,“ popsala poslední chvíle zničená máma s tím, že nemá ponětí, co konkrétně – a jestli vůbec – pak z nelegálních látek užil. 

Video
Video se připravuje ...

Bleskové zprávy: Hrozí další potravinová krize! Kvůli rýži! A smrt slavného herce. Petr Macek, Lukáš Červený, reuters

„Vím jen, že si položil hlavu na stůl, kde pracoval na svých uměleckých projektech, usnul a už se neprobudil. Můžeme zjistit, že se náhodně a tragicky předávkoval, ale je naprosto jasné, že neměl v úmyslu odejít z tohoto světa,“ zdůraznila matka talentovaného mladého muže. Zmínila rovněž, že Angus prodělal před lety vážné zranění hlavy a jeho život visel na vlásku. „Dostal 10 bonusových let a naplnil je kreativitou a láskou.“

„Příspěvky na sociálních sítích naznačovaly, že jeho smrt byla úmyslná. Chci, abyste věděli, že tomu tak není. Chcete-li uctít jeho památku, udělejte prosím z náhodných skutků laskavosti součást svého každodenního života,“ požádala Lisa fanoušky svého syna a zároveň s dojetím poděkovala za veškerou lásku, co se jí v této těžké době dostává. Zcela tak vyvrátila veškeré teorie o Angusově možné sebevraždě...

Potýkáte se s problémy? Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc.
Linka první psychické pomoci, nonstop a zdarma: 116 123
Linka bezpečí pro děti a mládež, nonstop a zdarma: 116 111

Fotogalerie
33 fotografií