Jako malý porazil Marc Gilpin na castingu stovky dalších chlapečků, a byl to tak právě on, kdo získal roli synka šéfa místní policie Seana Brodyho v hororu Čelisti 2 z roku 1978. V té době mu bylo pouhých 11... Nyní jeho sestra oznámila jeho tragické předčasné úmrtí. 

Herečka Peri Gilpinová, která sama zazářila v sitcomu Frasier, uvedla, že Marc podlehl glioblastomu – jednomu z nejagresivnějších mozkových nádorů. Rakovinu lékaři poprvé objevili v květnu 2022. Tehdy měl herec v mozku hned dva nádory, z čehož jeden v centrální části, takže nebylo možné ho odoperovat. 

Finanční problémy

Jako by to nestačilo, rodina spadla do finančních problémů. Marc po Čelistech vystřídal ještě několik dalších rolí, na konci 80. let ale herectví pověsil na hřebík a zábavní průmysl nadobro opustil. Místo toho se samostudiem naučil softwarovému inženýrství a věnoval se práci v IT. V krizové chvíli ovšem o práci přišel... A s ní i o zdravotní pojištění.

Marcova manželka Kaki, se kterou strávil krásných 24 let, pracovala jako učitelka na základní škole a její příjem rodině brzy přestal stačit. Manželé spolu navíc vychovávali syny Spencera (18) a Presleyho (16). Kaki ještě ke všemu musela omezit čas v práci, aby se mohla starat o manžela a doprovázet ho k lékaři, když to sám nezvládal... a vydělala si tak ještě méně. Rodina si proto založila profil na stránce GoFundMe, kde je lidé mohli finančně podpořit. 

Planá naděje

Právě tam informovali širokou veřejnost o průběhu léčby. Nejdřív se zdálo, že to jde dobře – nádor se nezvětšoval, dokonce se scvrknul a neměl žádné nové satelity. Neuro-onkolog byl z výsledků potěšený a rodině začala svítat naděje. Bohužel, v následujících měsících se všechno otočilo a Marc svůj boj s nemocí nakonec prohrál. 

Série rodinných tragédií

V rodině bohužel zdaleka nejde o první tragédii. Marcova sestra April (†48) předčasně zemřela v červenci 2017 a jeho další sestra Patti (†57) ji na onen svět následovala v roce 2020. 

Video
Video se připravuje ...

Úsměv nejen pro Kryštofa - nadace 

Fotogalerie
19 fotografií