Oblíbená herečka neměla angažmá v žádném divadle, i když mnohokrát vystupovala na nejrůznějších divadelních scénách, například v Divadle Bez zábradlí, U Hasičů a v Divadle Radka Brzobohatého.

Proto Janě Šulcové jako jedné z mála hereckých legend žádné divadlo pohřeb nevystrojí. O poslední rozloučení se tedy postaraly dcery, producentka Rozálie Víznerová (48) a ilustrátorka Tereza Václavková (51). Vybraly pro poslední cestu smuteční síň v Motole, uprostřed krásného přírodního areálu plného vzrostlých stromů.

Bohužel je ale právě čas dovolených a zdaleka ne všichni, kdo Janu měli rádi, budou moci na obřad přijít. „Budeme s rodinou pryč,“ řekl Blesku herec Igor Bareš (57), který s herečkou točil v roce 2006 seriál Horákovi.

„Poznal jsem Janu před téměř dvaceti roky. Samozřejmě jsem ji už dávno předtím vnímal jako krásnou ženu. Seriál jsme tvořili devět měsíců. Dennodenně. Měl jsem tak šanci osobně poznat, jak skvělá je profesionálka. Byla radost se s ní setkat,“ dodal herec.

Ocenil i to, že Jana měla velice pěkný vztah s další manželkou svého exmanžela Oldřicha Víznera (76) herečkou Vendulou Křížovou (51). „To se opravdu jen tak nevidí, překvapilo mě to,“ přiznal Igor. O to víc herce mrzí, že svou kolegyni nebude moci v pátek vyprovodit na věčnost.

Jana Šulcová zemřela minulý pátek doma, podle dcery zřejmě na selhání srdce.

Sousedé truchlí

Na Veleslavíně, kde Jana Šulcová už od roku 1967 bydlela, vytvořili sousedé a hereččini příznivci dojemné pietní místo. K domu, který si zahrál i v komedii století a původně patřil rodičům Oldřicha Víznera, nosí květiny a zapalují svíčky. Lidé tady mají k sobě blíž než například v centru metropole. „Žijeme tu jako na vesnici,“ říkávala Jana Šulcová.

„Víme o sobě, scházíme se a o Vánocích zpíváme koledy,“ vyprávěla. Se smrtí herečky tak odtud odešla uctívaná a obdivovaná místní legenda.

Video
Video se připravuje ...

Bleskové zprávy: Usmíření zesnulé Šulcové s Víznerem a svatební cesta Molavcové Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
41 fotografií