Jeho smrt potvrdil magazínu People v pondělí večer Williamsův dlouholetý agent Barry McPherson. „Byl to ten nejlepší chlap a byl tak talentovaný,“ nechal se pro People slyšet jeho agent, který se o nehodě dozvěděl v pondělí večer. „Odbočoval buď doleva, nebo doprava a smetlo ho auto,“ řekl zdrcený McPherson.

Podle šéfa lokálních hasičů se nehoda stala v pondělí odpoledne v Dorsetu ve státě Vermont a motocyklista byl jedinou osobou, která byla zraněna. Na místo vyrazil vrtulník, který Williamse převezl do newyorské nemocnice. Vyšetřování nehody bude pokračovat v úterý.

Williams začal svou filmovou kariéru v roce 1975 debutem v Thrilleru Deadly Hero a následně se začal objevovat ve filmech, až ho v roce 1979 Miloš Forman obsadil do hlavní role filmu Hair (Vlasy), který vznikl podle stejnojmenného broadwayského muzikálu. Za roli hippíka George Bergera získal nominaci na Zlatý Globus pro objev roku, nominaci na Globus získal ještě v roce 1981.

Na přelomu milénia se objevil v hlavní roli v seriálu Everwood, v němž ztvárnil roli Dr. Andrewa „Andyho“ Browna, v níž setrval celé 4 sezóny a za niž získal nominaci na SAG Award v mužské kategorii pro nejlepší drama. Celkem měl na kontě přes 120 rolí.

Williams byl ženatý s herečkou Pam Van Santovou, s níž měl dvě děti, Gilla a Ellie.

Video
Video se připravuje ...

Miloš Forman, Amadeus a 8 Oscarů: V roce 1985 Češi ovládli Hollywood. Videohub

Fotogalerie
15 fotografií

 

 

.