O její nemoci věděli jen členové rodiny, ještě v dubnu účinkovala v TV show The Masked Singer. Poslední dny se léčila na onkologickém oddělení nemocnice Moffitt Cancer Center v Tampě na Floridě. A byla to také rodina, která oznámila její náhlý skon.

„Se zármutkem vás musíme informovat, že naše neuvěřitelná, silná a milující matka zemřela po souboji s rakovinou, kterou jí zjistili teprve nedávno. Byla obklopena nejbližší rodinou a bojovala s úžasnou silou. Zanechala nás tu, ale s jistotou v její neutuchající radost ze života,“ cituje jejich slova web TMZ.

„Elán naší matky, její vášeň pro život a tvořivost, pro její děti, vnoučata i mnohá zvířata neměly obdoby. Inspirovaly nás k tomu, abychom žili život naplno právě tak, jak to dělala ona,“ uvedly děti herečky William True (30) a Lillie (28), které adoptovala spolu se svým druhým manželem Parkerem Stevensonem (70).

Alleyová pracovala jako návrhářka interiérů, hereckou kariéru začala v roce 1982 ve filmu Star Trek II: Khanův hněv. Celosvětově i u nás se v půlce osmdesátek proslavila rolí jižanské krásky Virgilie Hazardové v historické sáze Sever a Jih.

Televizní slávu jí přinesl sitkom Na zdraví, kde hrála ve 147 dílech barmanku Rebeccu. První díl komedií Kdopak to mluví natočila s Johnem Travoltou (68) v roce 1989, rychle pak přidali další dva.

Po celou kariéru pak bojovala s obezitou, různými dietami a psychickými problémy, kvůli nimž přišla o hodně rolí a skončila v televizních reality show, včetně americké obdoby StarDance. Přiznala i závislost na kokainu, léčila se na klinice, kde zase propadla scientologii. Jejím posledním filmem, který stojí za pozornost, byla v roce 1997 komedie Pozor na Harryho v režii slavného Woodyho Allena (87).

Naposledy se živá objevila na svém instagramu na videu z 8. září. Oznamovala, že se přihlásila na videoplatformu Cameo, kde se prezentují celebrity.

Zničený Travolta: Rakovina mu vzala již třetí ženu

Už třetí osudovou ženu vzala Johnu Travoltovi zákeřná nemoc. Rakovině prsu podlehla v červenci 2020 jeho krásná manželka Kelly Prestonová (†57). Se stejnou nemocí roky bojovala také jeho kolegyně a láska z Pomády Olivia Newtonová-Johnová (†73), jež nakonec odešla letos v srpnu.

A teď Kirstie Alleyová! „Vztah s Kirstie byl jedním z nejvíce speciálních, který jsem kdy měl. Miluji tě, Kirstie. Vím, že se znovu setkáme,“ napsal v reakci na úmrtí své velké kamarádky na svém instagramu.

Alleyová se netajila tím, že jejich pracovní vztah přerostl v něco víc. „Milovala jsem ho, pořád ho miluji. Kdybych nebyla vdaná, vzala bych si ho,“ svěřila se v roce 2018.

Milovala Swayzeho

Během natáčení seriálu Sever a Jih zahořela Kirstie láskou ke kolegovi Patrickovi Swayzemu (†57). „Políbila jsem ho a přála jsem si, abychom se sblížili víc. Ale on byl ženatý a já věřím na věrnost,“ svěřila se tehdy hvězda, která dodala: „Když točíte film, je velmi, velmi snadné zamilovat se do kolegy na place.“

Video
Video se připravuje ...

John Travolta odletěl tryskáčem z Karlových Varů do Prahy. Marek Pátek

Fotogalerie
65 fotografií