Koncem roku 2020 odhadoval deník The Sun její jmění na 31 milionů liber, tedy asi 900 milionů korun. Pořád koncertovala po rodné Austrálii, ale i v Británii a USA, prodávaly se i její desky – soundtrack z Pomády, pop (Physical byl největším hitparádovým hitem celých 80. let) i country.

Další výnosy měla z herecké kariéry. A sláva jí napomohla i k obchodům – spolupracovala s kosmetickou značkou CoverGirl, podnikala v módě, s vodkou i víny. Roku 2019 se rozhodla prodat svou farmu přebudovanou na vilu na australském venkově, obdržela za ni přes 108 milionů korun.

To bylo nedlouho poté, co oznámila, že už potřetí bojuje s rakovinou prsu. K prodeji tehdy nabídla i svůj nový domov v Kalifornii, ranč v Santy Ynez nedaleko Santa Barbary. Nakonec se ale ranče nezbavila, loni ho převedla na manžela Johna Easterlinga – a strávila tam poslední týdny života, s manželem po boku tam v pondělí zemřela.

Hodně svých peněz investovala na charitu, včetně výzkumu a léčby rakoviny. Například nemocnice v australském Melbourne už roku 2012 otevřela Nádorové centrum Olivie Newtonové-Johnové. Její jméno nese i nadace: „Financuje výzkum příjemnější terapie, prevenci rakoviny i lepší žití s rakovinou,“ popsala předloni Forbesu. Nadaci věnovala i své poslední přání: Namísto květin a věnců, přispějte prosím na výzkum rakoviny.

Poslední dny těžce trpěla... „Nebyl to šok, všichni jsme věděli, jak nemocná byla, zvláště posledních pět dní,“ popsala Oliviina neteř Tottie Goldsmithová. „Byla fakt vychrtlá, trpěla velkými bolestmi. Nebyla to jen rakovina, ale i další komplikace – hospitalizace, náchylná imunita, dostala sekundární infekce.“ Už dřív ba Do Ameriky už Tottie za tetou z Austrálie zajet nestihla, ale rozloučila se s ní po telefonu.

„Řekla jsem jí všechno, co jsem potřebovala. Myslím, že to chápala.“ A teta jí odpověděla, že se smrti nebojí: „V životě jsem toho tolik dokázala, to bych si nikdy nedokázala představit.“ 

Australané se se svou milovanou hvězdou rozloučí ve velkém, stát Victoria nabídl státní pohřeb a rodina souhlasí. Datum i místo se teprve dojednává; podle premiéra to ale bude spíš koncert než tradiční funus, kde si připomenou „milé vzpomínky na tuto úžasnou osobu“.

Umřít ji nechali už v roce 2019

S rakovinou sice bojovala, ale na Nový rok 2019 musela popírala spekulace o její smrti, které se nepodloženě rozletěly světem. „Fámy o mé smrti byly velmi přehnané,“ prohlásila tehdy rozjařeně na sociálních sítích.

Video
Video se připravuje ...

John Travolta odletěl tryskáčem z Karlových Varů do Prahy Marek Pátek

Fotogalerie
90 fotografií