Ze znásilnění Mastersona obvinily tři členky scientologické církve, podle poroty herec zneužíval svého vlivného postavení v církvi a dvě z těchto žen znásilnil. Mastersonovi hrozí 30 let za mřížemi, uvedl web stanice BBC.

„Prožívám složité emoce – úlevu, vyčerpání, sílu i smutek – když vím, že ten, kdo mě zneužil, ponese za své kriminální jednání odpovědnost,“ citovala agentura AP jednu z žen, které Masterson podle obžaloby znásilnil v roce 2003.

Sedmačtyřicetiletý Masterson od soudu odcházel v želízkách, zatímco jeho žena Bijou Phillipsová plakala a jeho rodina a přátelé seděli s kamenným výrazem ve tváři, popsala stanice CBS atmosféru v soudní síni.

„I když jsme zklamaní, že porota nerozhodla o vině podezřelého ve všech bodech, její rozhodnutí respektujeme. Chci také vyjádřit vděk třem ženám, které statečně předstoupily a sdílely své zkušenosti. Jejich odvaha a síla nám všem byla inspirací,“ řekl v prohlášení okresní státní zástupce za Los Angeles George Gascón.

Scientologie sehrála podle CBS v průběhu slyšení významnou roli. Soudkyně Charlaine Olmedová nechala k výpovědi předvolat odborníky na církevní problematiku a v soudní síni podle médií panovalo značné napětí mezi současnými a bývalými příslušníky scientologie.

Video
Video se připravuje ...

Pošta propouští, 600 padáků na stole! Benzin zdražuje a matka Brzobohatého v šoku. Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters

Fotogalerie
6 fotografií