Rodiny obou herců k sobě měly celý život blízko. A ačkoliv je jejich děti vzájemně oslovovaly celý život „strejdo“, netušili, že možná měly v tomto nevinném oslovení pravdu. Harrelson s McConaugheym došli totiž k odhalení šokujícího rodinného tajemství.

„Před několika lety jsme v Řecku seděli a povídali si o tom, jak jsme si my i naše rodiny blízké. Moje máma byla u toho a říká: ,Woody, já jsem znala tvého tátu.‘ Všichni si byli vědomi toho nevyřčeného faktu, který máma nechala za slovem ,znala‘,“ prozradil herec v podcastu.

Tato poznámka motivovala oba herce k prozkoumání jejich pohnuté rodinné historie. „Pokračovali jsme v rozplétání toho, co to mělo znamenat, trochu jsme si to spočítali a zjistili jsme, že [Harrelsonův] táta byl na dovolené ve stejné době, kdy se moje máma s tátou podruhé rozváděli. Dokonce tu zbyly i účtenky od míst na západě Texasu, kde mohlo dojít k nějakému setkání nebo schůzce.“

Harrelsonův otec Charles byl nájemným vrahem, který byl poprvé odsouzen v roce 1960 za ozbrojenou loupež. V roce 1973 byl uvězněn za vraždu a po pěti letech propuštěn za dobré chování. V roce 1981 dostal dva doživotní tresty za vraždu okresního soudce. Jeho zdravotní stav byl ale dost vratký. Tvrdil totiž například, že spáchal atentát na Johna F. Kennedyho. Ve vězení zemřel v roce 2007.

„Rodiče se rozešli v mládí, on se s námi moc nestýkal,“ řekl Harrelson pro deník The Guardian v roce 2012. Harrelsonovi nové informace však nedaly spát a snažil se svého přítele přesvědčit, aby si zašli na testy DNA. Setkal se ale s rozpačitou reakcí.

„Podívejte se, pro Woodyho je trochu jednodušší říct: ,No tak, pojďme si udělat testy‘, protože… co riskuje?“ řekl. „Pro mě je to trochu těžší, protože on po mně chce, abych zariskoval a řekl: ,Počkej, ty se mi snažíš říct, že můj táta možná není můj táta, když jsem tomu 53 let věřil?‘ Mám trochu více karet ve hře.“

„Víte, kde začínám já a kde končí on, mělo vždycky nejasnou hranici,“ řekl třiapadesátiletý herec. „Moje děti mu říkají ,strýček Woody‘. Jeho děti mi říkají ,strýček Matthew‘. A když vidíte naše fotky, moje rodina si myslí, že na spoustě fotek je on. Jeho rodina si myslí, že na spoustě fotek jsem naopak já,“ doplnil, čímž jasně naznačil, že jejich do očí bijící podoba opravdu nebude nikterak náhodná.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Největší tajemství Boženy Němcové odhaleno! Byla z rodu Zaháňských? pdc, bp, Jedlička, Chebotareva

Fotogalerie
47 fotografií