Na festivalu měli přebrat ceny Iva Janžurová či Milan Lasica, zahajovat se mělo úspěšným Šarlatánem s Ivanem Trojanem. Hvězdným hostem měl být hollywoodský herec Woody Harrelson, známý z filmů Lid versus Larry Flynt či Takoví normální zabijáci. Plány pořadatelů ale zhatila koronavirová infekce a nařízení vlády.

„Ke dni 10. března se dle stanoviska vlády České republiky a mimořádným opatřením v souvislosti s vývojem rozšíření onemocnění COVID-19 způsobeným novým koronavirem SARS-CoV-2 v České republice Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest 2020 ruší do odvolání. MFF Praha – Febiofest přesune jednu z největších filmových akcí v Praze a České republice na jiný termín v roce 2020,“ stojí v aktuální tiskové zprávě vedení Febiofestu, založeném režisérem Fero Feničem.

„Dle nařízení vlády České republiky se od 10. března od 18 hodin zakazují divadelní, hudební, filmová představení a sportovní, náboženské akce a umělecká představení přesahující účast 100 osob. Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest 2020 se ruší v oznámeném termínu v Praze od 19. do 27. března, taktéž i v regionech od 30. března do 9. dubna. Náhradní termín MFF Praha – Febiofest bude stanoven dle vývoje epidemie v České republice i v Evropě,“ dodává vedení festivalu.

VIDEO: Fero Fenič o Febiofestu

Video
Video se připravuje ...

Fero Fenič o letošním Febiofestu: Přivezeme Petera Fondu! Petr Macek

Fotogalerie
51 fotografií