Režiséra Jiřího Stracha zajímalo, jak na festival shání světové hvězdy, které si tam už léta podávají dveře.

Hvězdy do Varů nám sháněl Miloš Forman, ten nám strašně pomohl. Festival byl v šedesátých letech slavný díky Chytilové, Šormovi a dalším, ale my jsme potřebovali pomoc. A Miloš prostě vzal telefon a zavolal Michaelu Douglasovi. Ten zrovna lyžoval někde v horách na chatě a Forman mu povídá: Hele, mám kamaráda Bartošku. Dělá festival. Přijedeš? Super, tady ho máš a domluvte se. To samé Madeleine Albrightová, ta zase uháněla Redforda,“ říká pro Reflex Jiří Bartoška, prezident Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

VIDEO: Jiří Bartoška: Jak se mi podařilo zlákat Johnnyho Deppa!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška: Jak se mi podařilo zlákat Johnnyho Deppa! Markéta Reinischová

Výbornej byl Woody Harrelson, kterému se tam tak líbilo, že druhej rok zase přijede, a pak chtěl zase a já jsem říkal: Děti, už mu někdo vysvětlete, že to stojí prachy, ty letadla. Ten byl dokonalej, z konopí měl sandály, protože jeho otec byl myslím předseda americký ligy pro legalizaci marihuany. Takže Woody vždycky něco přivezl, měl dobrý špeky,“ zavzpomínal na slavného herce Jiří Bartoška. Woody Harrelson (60) navštívil Karlovy Vary hned dvakrát za sebou, v letech 1999 a 2000.

Bartoška také promluvil o tom, že je už tři měsíce dědečkem, jeho dcera Kateřina přivedla na svět dceru Andulku. „S kočárem mě nikdo neuvidí, maximálně na chalupě, ale ve Varech na kolonádě nikdy,“ směje se herec, který Strachovi přislíbil, že kdyby náhodou točil trojku Anděl páně, že toho Pánaboha ještě dá.

Fotogalerie
43 fotografií