Tak tomu se říká nespravedlnost! Skotský zpěvák Lewis Capaldi poslední roky trpíval při koncertech i jinde na veřejnosti zvláštními tiky, záškuby a záseky. Fanoušci z toho vyvodili jediné – jako většina hvězd spadl do děsivé spirály drog! Capaldi přitom jen trpěl neurologicko-psychiatrickým onemocněním zvaným Tourettův syndrom, které se právě podobnými nedobrovolnými tiky projevuje.

„Lidé se mě přímo ptali: ‚Jsi na drogách, je to kokain?‘ A viděl jsem pár tweetů, které kolovaly po koncertech, kde lidé říkali: ‚Je na drogách‘ – a tak to nebylo.“ Jestli si myslíte, že si vezmu drogy a pak vylezu na pódium před 15 000 diváků a zkusím udělat show – samozřejmě počkám až potom. To je vtip,“ dodal Lewis pro web The Sun.

Syndrom, kterým trpí až 1 % lidí, byl zpěvákovi diagnostikován teprve před rokem. Do té doby se bál, že trpí vzácným degenerativním onemocněním svalů, které ho může postupně upoutat na vozík. Diagnóza byla tedy nakonec velkým překvapením pro všechny.

Nedávno skrz TikTok obletělo svět dojemné video, kde kvůli neovladatelnému záchvatu tiků nezvládl dozpívat písničku. Odvrátil se obličejem od mikrofonu, aby zklidnil příznaky, ale fanoušci jeho nejikoničtější píseň Before you go dozpívali za něj.

Největším utrpením zpěváka je, že tiky se mu projevují nejvíce právě při vystoupení. Dokonce kvůli tomu uvažoval o skončení své krátké, ale za to závratné kariéry.

„Nechci přehánět, ale je reálná šance, že se budu muset s hudbou rozloučit,“ dodal. V rámci léčby si nechává aplikovat do obličeje i těla botoxové injekce, aby svaly zmrazil. Toto řešení však neléčí příčinu problémů, na tu lék doopravdy neexistuje. Mírnější formou tohoto onemocnění dokonce trpí i David Beckham, herec Seth Rogen nebo zpěvačka Billie Eilish.

Video
Video se připravuje ...

Freddie Mercury – výjimečný zpěvák změnil pohled na hudbu i na nemoc AIDS. Videohub

Fotogalerie
15 fotografií