Lance Reddick byl hvězdou slavných televizních seriálů jako The Wire – Špína Baltimoru, Hranice nemožného či Bosh. Nejvíce se ale do diváckých srdcí zapsal jako jedna z výrazných postav v akční frančíze John Wick.

Premiéry posledního dílu v kinech se však nedočkal. Lanceovo tělo bylo objeveno v jeho domě ve Studio City v pátek ráno kolem půl desáté. Ještě ve středu dával na sociální média selfie se svými pejsky, místo aby se účastnil předpremiéry nového snímku. Příčina jeho smrti je v současné době nejasná, ale podle zdrojů z orgánů činných v trestním řízení se zdá být přirozená.

Reddick se narodil 7. června 1962 v Baltimoru a vystudoval hudební skladbu na univerzitě v Rochesteru. Jeho první větší televizní role přišla v roce 2000 ve 4. sérii vězeňského dramatu HBO "Oz".

V nadcházejícím filmu John Wick: Kapitola 4, který má být uveden do kin 24. března, si Reddick zopakoval roli Charona, vrátného v newyorském hotelu Continental a pravou ruku hlavního hrdiny v podání Keanu Reevese. Reddick se měl také objevit v připravovaném spin-offu Ballerina s Anou de Armas v hlavní roli. Fanoušci mohou ale doufat, že jeho tvář na plátně zahlédnou i tam, protože většina pasáží snímku již byla natočena a film se nachází v postprodukční fázi.

"Svět Wicka by nebyl tím, čím je, bez Lance Reddicka a bez jeho jedinečné hloubky, kterou vnesl do Charonovy lidskosti a nezdolného charismatu," uvedla společnost Lionsgate ve svém prohlášení. "Lance po sobě zanechává nesmazatelný odkaz a nesmírně působivé dílo, ale my si ho budeme pamatovat jako našeho milého, veselého přítele a domovníka. Jsme ohromeni a zdrceni a vyjadřujeme nejhlubší soustrast jeho milované rodině a jeho fanouškům po celém světě."

Fotogalerie
43 fotografií