Smutnou informaci přinesla agentura TASS s odvoláním na ředitele moskevského divadla Lenkom Marka Varšavera. Herečce bylo 79 let. „Inna Michailovna Čurikovova zemřela, stalo se to před půl hodinou v nemocnici,“ cituje agentura Varšavera.

Herečka byla držitelkou státního vyznamení Ruska. A rolí Marfuši její herecká kariéra rozhodně nekončila. V roce 2020 patřila mezi nejslavnější ruské herečky. Nevyhýbala se jí ovšem ani zranění.  V posledních letech zažila několik nebezpečných pádů, byla v nemocnici na JIP, podle ruských médií měla zlomené obě ruce.

Čurikovová v roce 2020 zavzpomínala pro Blesk na svou návštěvu Česka. "Že je Mrazík v Čechách a na Slovensku tak strašně populární, vím, dokonce i z vlastní zkušenosti. Byla jsem u vás hned několikrát. Nejvíc vzpomínám na jednu návštěvu v Karlových Varech. Už jsem nebyla nejmladší, proti době, kdy se natáčel Mrazík, jsem se určitě dost změnila. A měla jsem za sebou už mnohé jiné filmy, které jsem reprezentovala na festivalu. Když mi ale zbyl čas, vydala jsem se s průvodcem po památkách. Jednou jsme dorazili do nějakého úžasného paláce, jenže nám kategoricky řekli: „Ne, sem vás pustit nemůžeme, to jsou vládní prostory, sem nesmí nikdo.“ Ale v tu chvíli se na mě hlídač zadíval a úplně roztál: „Jéé, Marfuška!“ A najednou jsme mohli všude! Vlastně musím říct, že mě tehdy u vás poznávali neustále. To se mi jinde v té době nestávalo, byla jsem tím úplně šokovaná," prozradila.

Čurikovová v začátcích kariéry působila hlavně jako divadelní herečka, později se dostala k filmu a není snad nikdo, kdo by si Marfušu z oblíbené pohádky nepamatoval. Zazářila ale i v mnoha dalších filmech, z nichž poslední natočila v loňském roce.

Fotogalerie
44 fotografií

Fotogalerie
44 fotografií