Kdo by do téhle elegantní dámy řekl, že právě ona hrála hrubou a neurvalou Marfušu. Inna Čurikovova (69) se tomu však dnes sama směje. Tyhle vzpomínky jívšak nikdo nevezme. A Mrazík stále zůstává značně populární.

Příhod z natáčení Mrazíka má Inna víc než dost: "Když jsem dřepěla u stromku, měla jsem jíst jablka. Ale podstrčili mi cibuli, a tak jsem ji musela chroupat a ještě se tvářit, že je to šťavnaté jablko! Slzy mi tekly...," říká v rozhovoru pro ČTK a televizi Markíza herečka, která je v Rusku dodnes hvězdou.

Mrazík stačil jeden, pokračování by už nebylo to pravé ořechové

"Ale bylo to fajn. Tolik jsem toužila hrát Marfušku a hrozně moc jsem si přála, aby (režisér) Alexandr Rou byl se mnou spokojen." Hrát Marfušu však s sebou přineslo i další peripetie.

"Pamatuji si, jak jsem si před natáčením chtěla upravit řasy. Ale přišel režisérův asistent a prohlásil: 'Kdepak, to nedělej, ty musíš být mnohem ošklivější než hlavní hrdinka.' Podle toho jsem taky vypadala. V reálu jsem rozhodně byla hezčí než ve filmu!"

Do pokračování Mrazíka by už ale nešla. "Mrazík stačí jeden. Byl skvělý!"

Jak žije Marfuša dnes? Nastěnku už nevídá

Inna Čurikovova má vška kromě mrazíka na kontě kolem čtyř desítek filmů. A bezpočet divadelních rolí.Herecký důchod však neplánuje.  "Dokud mi pánbůh dává sílu a lásku, tak se vynasnažím hrát," říká odhodlaně.

Jejím hlavním kritikem zůstává i nadále její manžel Gleb. Vídá se však ještě s kolegy z Mrazíka? Třeba s Nastěnkou?

"Nastěnku jsem už dlouho neviděla, ale dříve jsme se setkávaly," zavzpomínala Inna na svou filmovou nevlastní sestru, ztvárněnou herečkou Natalijí Sedychovou. V dobách, kdy ještě studovala herectví a Natalija balet, se jí pokoušela naučit "hovořit hlasitěji" a trápily se řečnickými cvičeními. "Nepovedlo se," směje se, "je pořád jemná, tichá a něžňoučká."