Medaili Za zásluhy prý všichni členové rodiny obdivovali. Ivanka následně poslala poděkování prezidentu republiky Miloši Zemanovi (78). Právě ten jí minulý týden v pátek na Pražském hradě státní vyznamenání in-memoriam pro její matku udělil. „Vím, že máma by byla nesmírně poctěna tímto uznáním. Děkuji prezidentu Zemanovi za poctu jejímu životu,“ stojí mimo jiné v poděkování, které zamířilo na Pražský hrad.

Dojatá babička

Ivanka z Prahy odletěla v neděli, a když dorazila na Floridu, ihned vyznamenání ukázala své babičce Marii Zelníčkové (96), která v poslední době s rodinou v USA – vzhledem ke zdravotním problémům – žije. „Byla dojatá a zároveň šťastná,“ řekl zdroj blízký rodině. S tátou a bývalým americkým prezidentem se viděla v polovině týdne. Také jemu pak metál pro mámu ukázala. „I z něj prý byla cítit hrdost,“ dodal zdroj.

Česká láska

Ivanka se o mámě rozepsala už minulý víkend na svých sociálních sítích. „S Českem ji pojila hluboká láska. Vím, že máma by byla nesmírně poctěna tímto uznáním, stejně jako my jsme byli poctěni, že jsme ho mohli přijmout jejím jménem,“ napsala např. Trumpová.

Zlín bohužel nestihla

Ivanka původně chtěla během návštěvy Česka navštívit rodné město své maminky Zlín. Z časových důvodů se ale na Moravu nedostala. „Udělalo mi obrovskou radost, jak mluvila o Zlínu, který je i mým městem. Povídali jsme si o Tomáši Baťovi a zasmála se, když jsem jí připomněl Baťův mrakodrap, v roce 1938 druhou nejvyšší budovu v Evropě, k jejíž stavbě se Baťa inspiroval právě v Americe. Ptala se, jak je vysoký – 78 metrů není totiž v dnešním měřítku budov nikterak výjimečné číslo,“ vylíčil před několika dny Blesku šéf hradního protokolu Vladimír Kruliš (41), který Trumpové a jejímu manželovi Jaredu Kushnerovi(41) zorganizoval soukromou prohlídku Pražského hradu.

Video
Video se připravuje ...

Ivanka a Donald jr. Trumpovi převzali státní vyznamenání pro matku Ivanu. Blesk TV

Fotogalerie
49 fotografií