Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ivanka Trumpová se po návštěvě Prahy svěřila: 7 věcí, které ji v Česku dostaly!

/
  • Ivanka strávila návštěvu Prahy obklopená luxusem.
    1. listopadu 2022 ● 05:00

    Svou návštěvu Prahy si zjevně užila! Ivanka Trumpová (41) dorazila minulý týden do české metropole, aby z rukou prezidenta Miloše Zemana převzala státní vyznamenání, které in memoriam udělil její matce Ivaně Trumpové (†73). Ivanka, která dorazila s i manželem a starším bratrem, strávila svůj pobyt ponořená v luxusu. Nechyběla ani soukromá prohlídka hradních prostor!

     

  • 1.

    Wellness v renesanční kapli

    Na pražské letiště dorazilaIvanka Trumpová s manželem Jaredem v pátek před půl devátou ráno (její bratr Donald mladší (44) dorazil už v polovině týdne). Ve VIP salonku ji s pugétem přivítal šéf hradního protokolu Vladimír Kruliš (41). Její kroky hned z letiště zamířily do jednoho z nejluxusnějších pražských hotelů – pětihvězdičkového Mandarin Oriental na Malé Straně, kde byla po celou dobu své návštěvy i s manželem a bratrem ubytovaná. V tomtéž hotelu ve stejné době bydlel britský zpěvák Sting (71), který měl v pátek v Praze koncert! 

    Ve stejném hotelu jako Ivanka Trumpová se ubytoval také zpěvák Sting

    Unikátní hotel, který sídlí v prostorách kláštera ze 14. století, má celkem 99 pokojů. I za ten „nejobyčejnější“ pro dva ale musejí návštěvníci zaplatit v průměru kolem 500 eur za noc, tedy asi 12 500 korun! Pro náročnější jsou k dispozici i speciální apartmány. Jedním z nich je Moser Crystal, v němž nechybí originální doplňky od slavné sklářské firmy Moser, například blyštivý křišťálový lustr. Jedna noc pro dva v něm vyjde na cca 15 tisíc korun. Nejluxusnějším pokojem, který hotel nabízí, je prezidentské apartmá s obrovským obývákem a terasou, z níž si hosté mohou užít dechberoucí výhled na věžičky Malé Strany a také Pražský hrad. Kdo v něm touží strávit noc, musí ale sáhnout hlouběji do kapsy – noc v něm vyjde průměrně zhruba na tisícovku eur, tedy 25 tisíc korun.

    Aby hosté měli „vše v jednom“, nabízí hotel také wellness centrum s masážemi, kde mají VIP hosté soukromí – a Ivanka ho s radostí využila. Jde přitom o světový unikát. Wellness centrum je totiž umístěné v prostorách renesanční kaple, jejíž obrysy jsou na první pohled rozpoznatelné. Místní restaurace a bar zase zvou hosty, jak už název hotelu napovídá, do světa asijských chutí a vůní.

  • 2.

    Pražský jídelníček

    V pátek večer se Ivanka s manželem Jaredem Kushnerem (41) a bratrem Donaldem mladším (44) podívali na Hrad u příležitosti předávání státních vyznamenání. Už v sobotu se ale vrátili! Před tím si dopřáli menu jako pro krále – nechyběla ta nejoblíbenější jídla Ivany Trumpové (†73), která milovala českou kuchyni. 

    Slavnostní oběd hostům připravili v hotelové restauraci a zlatým hřebem byla svíčková. „Tým paní Trumpové o jídlo požádal už několik dní před příletem. Vyšli jim plně vstříc,“ řekl Blesku diplomatický zdroj. Prezidentem Milošem Zemanem (78) in memoriam oceněná Ivana Trumpová jídla z rodné země často vařila i svým dětem.

     

    „Stejně jako já milují svíčkovou, guláš i zabijačkové speciality,“ chlubila se před časem v jednom z rozhovorů. A tak si potomci slavné podnikatelky a bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa (76) vytvořili v Praze chvíle plné nostalgie. Kromě svíčkové došlo mimo jiné i na kachnu s knedlíkem a se zelím.

  • 3.

    Soukromá prohlídka Hradu

    Po vydatném posilnění přišel čas na soukromou prohlídku reprezentačních prostor Pražského hradu. „Při setkání s prezidentem Milošem Zemanem před pátečním předáváním vyznamenání zazněla nabídka soukromé prohlídky a rodina paní Trumpové ji s radostí přijala,“ uvedl zdroj Blesku.

    Během jeho prohlídky, které měl být přítomen i šéf hradního protokolu Vladimír Kruliš, viděli také katedrálu sv. Víta. Do ní vstoupili až po jejím uzavření pro turisty po 17. hodině.

  • 4.

    Drahé náušnice

    Od prezidenta Zemana dostala Ivanka Trumpová dárek k narozeninám, které oslavila 30. října. Šlo o luxusní náušnice české značky Korbička. Cena náušnic tohoto výrobce se může vyšplhat až do statisíců korun, rozhodně tedy nejde o žádný „laciný šmuk“. Trumpová za šperky velmi děkovala a tvářila se, že se jí líbí. 

  • 5.

    Dárek pro babičku

    Z Pražského hradu Ivanka odvezla do USA i dárek pro babičku. Marie Zelníčková (96) ze Zlína kvůli dceři a vnoučatům už řadu let žije v USA, na svou domovinu ale ráda vzpomíná. Po vnučce jí kancelář hradního protokolu poslala knihu o Pražském hradě, aby si svou vlast mohla připomenout. 

  • 6.

    Změna času

    Ivanku zarazilo, že se v Česku – a i jinde v Evropě – stále mění čas. Zažila to u nás na vlastní kůži v noci na neděli. „Maminka říkala, že to bylo jen za komunismu,“ prohlásila na Hradě.

  • 7.

    Tour po památkách

    Po společensky náročném galavečeru předávání státních vyznamenání si Ivanka s manželem i její starší bratr Donald dlouho přispali. Po snídani si dopřáli soukromý wellness v renesanční kapli, následoval český oběd a procházka po Malé Straně a Starém Městě. Teprve v druhé části odpoledne zamířili zpět do útrob nejvýznamnějšího českého hradu.

    Během vycházek po památkách nechyběla návštěva Orloje či důkladná prohlídka Karlova mostu. Večer se pak Kushner s Ivankou dokonce na loďce plavili po Vltavě, a prohlédli si tak krásy Prahy i z jiné perspektivy. Se zážitky se Ivanka pochlubila na svém instagramu. „Díky, Praho,“ poděkovala našemu hlavnímu městu za pěkné chvíle. 

  • 8.

    Galerie

    Na všechny fotografie z návštěvy Ivanky Trumpové našeho hlavního města se podívejte do galerie pod videem. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Ivanka a Donald jr. Trumpovi převzali státní vyznamenání pro matku Ivanu Blesk TV

    Fotogalerie
    141 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 21

martinyk: Tak Ivanka neoplývá přílišnou inteligencí. V amerických médiích si z ní už dělal prču nejeden moderátor

(14. 11. 2022 08:27)

Ford Henry: Komunisty nám zdatně nahrazuje EU, takže s časem vše při starém.

(02. 11. 2022 12:38)

sotoska: Souhlasím

(02. 11. 2022 12:28)

sotoska: Jmenuje se Ivanka od narození,stejně jako třeba herečka Ivanka Devátá.U Gottové je to pouze trapné.

(02. 11. 2022 12:24)

Radka Křížová: A mě zas to oslovení Ivanka ....je to dospělá žena tak Ivana ne? Tohle už bylo u Gottove

(02. 11. 2022 07:37)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy