V minulosti se zdálo, že kariéra držitele několika Grammy byla neotřesitelná. Zpěvák si užíval pozornosti  fanoušků, byl proslulý svou psychickou a finanční podporou mladých zpěvaček, které se často objevovaly jako vokalistky na jeho albech. Vše vypadalo v jeho životě naprosto v pořádku. Dokud se neobjevila na internetu videonahrávka, ve které měl mít údajně sex s nezletilou dívkou.  

Až v dnešních dnech se ukázalo, že nahrávka byla pravdivá. Nešlo však o jedinou oběť. Stejně jako většina predátorů si R. Kelly vybíral mezi dětmi ze sociálně znevýhodněných skupin a zneužíval pomocí příslibů pěvecké kariéry jejich nevinnosti. A počet těchto obětí se zvýšil během let na šokující číslo.

Tento skandál však neměl dlouhé roky žádné rozuzlení. Svědci se hromadili, vznikl dokument s výpověďmi přeživších, ale zpěvák dál koncertoval, aniž by skandál poškodil jeho kariéru. Až v tomto roce se dostal případ k federálnímu soudu v Chicagu, kde proti němu svědčili i jeho kolegové. Po vyčerpávajícím a bolestivém procesu byl zpěvák konečně shledán vinným ze 13 obvinění. Sexuálního nátlaku, zneužívání dětí a vyrábění a držení dětské pornografie, čeká jej až 10 let vězení.

Ne však všem jeho obětem se dostalo spravedlnosti. Jeho neznámější partnerka a bývalá manželka, zpěvačka Aaliyah (†22), zemřela už v roce 2001. A nikdo dnes už nepochybuje o pověsti, že s ní začal chodit, když jí bylo pouhých třináct let.

Video
Video se připravuje ...

Největší královské skandály Videohub

Fotogalerie
5 fotografií