Po rozsáhlé akci slovenské policie s názvem Chikara loni v září bylo zadrženo 15 osob – mezi nimi i "královna slovenského instagramu" Zuzana "Queen" Plačková a její manžel René Strausz. Slavní manželé byli z vazby rychle propuštěni a nadále byli stíháni na svobodě, jejich obvinění náměstek generálního prokurátora Jozef Kandera ale nedávno zrušil. 

Další osoby jsou nicméně nadále obviněné, a někteří dokonce stále zůstávali ve vazbě. To byl případ i Davida Lukáče (†35)... Mladý muž si však spočítal dvě a dvě a rozhodl se s policií raději spolupracovat. To mělo podle informací slovenských médií vést k tomu, že byl 19. května z vazby propuštěn. 

Oběsil se v parku

Svobody si ale dlouho neužil! Krátce po propuštění se po něm slehla zem a v noci ze soboty na neděli ho jeho vlastní otec nalezl oběšeného bez známek života v zámeckém parku v Hlohovci. Podezřelá smrt teď vzbuzuje řadu otázek. „Okolnosti úmrtí vyšetřují policisté jako přečin usmrcení,“ uvedla mluvčí slovenské policie v oficiálním prohlášení. Cizímu zavinění ale prý zatím nic nenasvědčuje. 

Lukáč neměl problém o případu otevřeně hovořit. Muž byl stejně jako ostatní obviněný z drogové trestné činnosti a ze založení zločinecké skupiny, podle jeho přátel by pro něj ale bylo nejlepší, kdyby ve vazbě paradoxně zůstal. 

Donutili ho?

„Kdyby tam zůstal, nemusel zemřít. Je to strašné. K tomuto zoufalému činu ho museli přinutit. Chtěl mluvit a i začal, proto ho i z vazby propustili,“ uvedl Davidův kamarád pro slovenský Nový Čas. David podle něj chtěl začít nový život a prodávat drogy už nemínil. 

„Pořád se bál. Stále mu zvonily telefony, bál se, že se všechno provalí a bude na několik let zavřený v base. Prodávali drogy velmi vlivným lidem. To bylo pro něho trauma, ta basa. Velmi se těšil domů,“ vypověděl. Podle informací deníku PLUS Jeden deň si skupina výrobou a prodejem pervitinu a kokainu přišla na miliony. 

Už třetí mrtvý

Nejedná se přitom o prvního mrtvého... Lukáč v minulosti udržoval poměr s Andreou Vlčekovou, která byla před časem zavražděna. Pavol Duchoň zase loni zemřel ve vazbě na selhání srdce.

VIDEO: Policie vtrhla do domu Queen Plačkové! Influencerku si odvedli v poutech!

Video
Video se připravuje ...

Policie vtrhla do domu Queen Plačkové! Influencerku si odvedli v poutech! Plus JEDEN DEŇ

Fotogalerie
113 fotografií