I když je herečka Mila Kunisová známá z mnoha amerických seriálů i filmů, namátkou jmenujme třeba drama Černá labuť, komedii Kamarád taky rád anebo sci-fi Jupiter vychází, ve skutečnosti je její původ zahraniční. Na svět přišla jako Milena Markovna Kunisová v Černovicích na Ukrajině. „Vždy jsem se považovala za Američanku, hrdou Američanku. Miluji vše, co tato země pro mě a mou rodinu udělala, ale dnes jsem nikdy nebyla hrdější na to, že jsem Ukrajinka,“ uvedla na sociální síti ve videu, v němž sedí po boku svého manžela Ashtona Kutchera (44).

„Události, které se odehrály na Ukrajině, jsou zničující. V tomto světě není místo pro tento druh nespravedlivého útoku na lidstvo,“ durdila se Mila. Slavní manželé se proto rozhodli pomoct její rodné zemi, a na populární stránce GoFundMe, kde se pořádají finanční sbírky, se  rozhodli vybrat peníze tolik potřebné pro pomoc válkou zničené zemi. „Sbíráme finanční prostředky na podporu humanitární pomoci, která bude mít okamžitý dopad a poskytne oblasti tolik potřebnou uprchlickou a humanitární pomoc,“ podpořil svou manželku Kutcher.

VIDEO: Mila Kunisová a Ashton Kutcher pořádají sbírku pro Ukrajinu

Video
Video se připravuje ...

Mila Kunisová a Ashton Kutcher pořádají sbírku pro Ukrajinu Instagram

Oni samotní uvedli, že do sbírky věnují 3 miliony dolarů (necelých 70 milionů korun), jejich cílem je ale získat dobrých 30 milionů dolarů, tedy skoro 700 milionů korun. Díky tomu by mohlo, nebo spíše mělo dojít k dopravení humanitární pomoci „přímo na místě známým nevládním organizacím“, díky čemuž bude pomoc poskytnuta těm, kteří to nejvíce potřebují, zajistí jim zásoby a další potřebné zdroje. A díky spolupráci s Airbnb dojde k podpoře bydlení a životních nákladů všem těm, kteří se uvolí přijmout uprchlíky.

„Lidé Ukrajiny jsou silní a stateční, ale to, že jste silní a stateční, neznamená, že si nezasloužíte podporu,“ zdůrazňovala Kunisová, dvojnásobná maminka dcery Wyatt Isabelle (7) a syna Dimitriho Portwooda (5), ve svém emotivním proslovu. I ona sama moc dobře ví, jaké to je, když rodina musí utéct ze země - její rodiče ovšem z Ukrajiny v roce 1991 nehnala válka a bomby vybuchující jim za zády, ale antisemitismus. Jsou totiž židovského vyznání. „Musíme podpořit lid Ukrajiny. Prosím, pomozte nám,“ apelovala herečka na své americké spoluobčany.

Fotogalerie
47 fotografií