Princ Harry a jeho manželka Meghan Markleová, která se proslavila účinkováním v seriálu Kravaťáci, na sebe neustále strhávají pozornost zcela nevhodným způsobem. Jako například na slavnostním večeru, kdy se předávaly ceny NAACP Image Awards. Tihle slavní „uprchlíci z Anglie“ získali cennou sošku za svůj speciální přínos a významnou veřejnou službu - například za to, že pomohli texaskému útulku pro ženy. „Jsme hluboce poctěni, že jsme tady ve společnosti tolika slavných a oceněných,“ řekla hrdá vévodkyně po boku s princem Harrym, jemuž to během slavnostního večera velice slušelo. 

„Přestěhovali jsme se do Kalifornie, mého domovského státu, krátce před vraždou George Floyda. V následujících měsících, když jsme s manželem mluvili s komunitou pro občanská práva, jsme se my sami a naše organizace Archewell zavázali osvěcovat ty, kteří prosazují rasovou spravedlnost a pokrok,“ pokračovala manželka britského šlechtice ve svém dojemném monologu.

„Chtěli bychom ocenit lidi na Ukrajině, kteří naléhavě potřebují naši nepřetržitou podporu jako globální komunity,“ zmínil také bývalý voják Harry dění na Ukrajině. Přestože jejich vystoupení bylo jedním z nejsilnějších toho večera, mnohé pobouřilo, že vévodkyně s Harrym sice mluvila o dobročinnosti a charitě, zdobily ji však drahé šperky a šaty ušité na míru. Cena modré róby od mladého černošského návrháře Christophera Johna Rogerse (28) se podle britského deníku Daily Mail pohybuje kolem 2 tisíce liber (necelých 60 tísic korun)

K šatům si Meghan sladila zlatý náramek, který kdysi patřil princezně Dianě (†36), na levé ruce měla zásnubní prsten za více než 260 tisíc liber (7,8 milionů korun), a další doplňky, mimo jiné také zlatý náramek od Cartiera, za 7 tisíc liber (209 tisíc korun). Nožky jí zdobily sandálky „Celeste“ od Aquazzura za 930 liber (28,7 tisíc korun). Podle reakcí na sociálncíh sítích bylo od slavného páru pokrytecké hovořit o konfliktu na Ukrajině, kde lidé hladoví a bojí se o svůj život, a mít na sobě outfit za skoro osm milionů korun...

VIDEO: To tu snad ještě nebylo! Královská večeře na pláži v Santa Barbaře

Video
Video se připravuje ...

To tu snad ještě nebylo! Královská večeře na pláži v Santa Barbaře Profimedia

Královský pár, který žije ve vile za 14 milionů dolarů (312 milionů korun) v Montecitu, přitom rozhodně není lhostejný - alespoň podle svých slov - k dění na Ukrajině. „Princ Harry a Meghan, vévoda a vévodkyně ze Sussexu, a všichni ze společnosti Archewell stojíme za ukrajinským lidem při tomto porušení mezinárodního a humanitárního práva, a vyzýváme světovou společnost a její představitele, aby udělali to samé,“ stojí v jejich oficiálním prohlášení zveřejněném na stránkách společnosti Archewell. I za tato slova podpory se ale dočkali kritiky, jelikož jako členové královské rodiny (stále používají své tituly, jichž se údajně vzdali), by měli být apolitičtí.

Fotogalerie
49 fotografií