„Obklopen láskou své rodiny a svých příbuzných, Grichka Bogdanoff pokojně zemřel, aby se připojil ke svým hvězdám.“ Těmito slovy oznámil podle zahraničních médií agent této významné osobnosti na poli televizní populárně naučné zábavy skon svého svěřence, k němuž došlo 28. prosince. Grichka Bogdanoff byl přijat na intenzivní péči v pařížské nemocnici dne 15. prosince, nedlouho poté, co se na veřejnost dostala informace, že jak Grichka, tak i jeho bratr Igor byli pozitivně testováni na covid-19. Zatímco Igor ještě bojuje o život na jednotce intenzivní péče, Grichka nemoci podlehl.

Přestože oba muži, původem z Ruska, byli vzhledem ke svému věku v rizikové skupině lidí nad 70 let, pro které by mohla být nákaza koronavirem fatální, podle francouzského deníku Le Monde nebyl ani jeden z nich očkován. Údajně patřili mezi antiwaxery, jak se říká odpůrcům očkování. „Nemyslím si, že bychom Grichku měli hodnotit podle toho, jestli byl, nebo nebyl pro očkování. Byl to velmi zdravý muž se zdravým životním stylem, nepil, nepřejídal se, měl skvělou kondici. Byl to zdravý člověk duší i tělem,“ zdůraznil Édouard de Lamaze, jeden z jejich rodinných právníků.

VIDEO: Živý Ken, současná Barbie, litovala návštěvy Česka: V Praze mě zohyzdili a zneužili!

Video
Video se připravuje ...

Živý Ken, současná Barbie litovala návštěvy Česka: V Praze mě zohyzdili a zneužili! Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

Dvojčata, která pocházejí z evropské aristokracie, se během své kariéry proslavila svými výraznými bradami, rty a lícními kostmi, dlouhou dobu ale odmítala, že by podstoupila jakoukoli plastickou operaci. Nikdo jim to ovšem nevěřil… To ovšem nebyla jediná kontroverze s nimi spojená. Oba se pyšnili doktorandskými tituly z teoretické fyziky, jenže poté, co zveřejnili svou práci o teorii velkého třesku, kterou převzala celá řada odborných publikací a renomovaných vědeckých časopisů, ukázalo se, že je plná smyšlenek a nesmyslů. Byli nařčeni, že své tituly získali podvodem.

Největší popularity si dvojčata Grichka a Igor užila v 80. a 90. letech, kdy se pravidelně objevovali na francouzských televizních obrazovkách se svými pořady o science fiction. Temps X dokonce uváděli v lesklých, stříbrných oblecích a často sami o sobě mluvili v tom smyslu, že nepocházejí z naší Země, ale že jsou mimozemšťané. Minulý rok se objevili v show The Masked Singer (pořad v Česku známý jako Zlatá maska), vypadli ale hned v prvním kole. Přestože to byly velice kontroverzní postavičky, pro sci-fi ve Francii udělali skutečně hodně, a jejich fanoušci na ně nejspíš hned tak nezapomenou.

Fotogalerie
25 fotografií