Skon modela a zpěváka Nicka Kamena, jenž zemřel ve věku 59 let, potvrdil podle deníku The Sun pro BBC jeden z blízkých přátel jeho rodiny. Nick, který pocházel z britského Essexu (a jeho skutečné jméno zní Ivor Neville Kamen), se proslavil díky reklamě na džíny Levi's v roce 1985. V ní hrál muže, jenž si jde vyprat do veřejné prádelny, ovšem všechny, co jsou zrovna uvnitř, zcela ohromí svým spontánním striptýzem, po kterém skončí jenom v trenýrkách. Tato reklama z něj udělala sexuální symbol, zvýšila prodej džínových kalhot a pohlednému mladíkovi otevřela dveře do šoubyznysu.

Tehdy upoutal také pozornost zpěvačky Madonny, která v něm okamžitě viděla potenciál. Královna popu v té době pro BBC dokonce řekla, že ji zaujalo Kamenovo „charisma“, ale i „krásný hlas“. Kontaktovala ho s prosbou, zda by s ní nenahrál synth-popovou skladbu, která pak zazněla na jejím třetím studiovém albu True Blue, a poskytla mu doprovodné vokály. Hudbě se Kamen věnoval i samostatně, hitparády dobýval například s hity Each Time You Break My Heart nebo I Promised Myself, který si jistě čeští posluchači vybaví v humorné předělávce skupiny Těžkej Pokondr. Ti ji pojmenovali Naproti maj sejf.

VIDEO: Reklama na džíny Levi's s Nickem Kamenem

V roce 1992 Nick Kamen vydal své poslední album s názvem Whatever, Whenever, poté zcela zmizel ze světel ramp a dále se už na veřejnosti neobjevoval. Nic není známé ani o jeho soukromém životě, přestože se spekulovalo, že je homosexuální orientace, a není prozatím ani jasné, jak nebo proč zemřel - necelý měsíc po svých narozeninách. Na sociálních sítích se s Kamenem rozloučila řada celebrit, například herečka Susie Bicková (54) či zpěvák Boy George (59). Ten mu na svém instagramu vzdal hold slovy „odpočívej v pokoji, nejkrásnější a nejsladší Nicku“.

Fotogalerie
7 fotografií