Další hvězda oblíbené komedie Kdopak to mluví je po smrti. Po Georgovi Segalovi (†87), představiteli nevěrného podnikatele Alberta, jenž zemřel v polovině března, jej do hereckého nebe následovala herečka Olympia Dukakisová. Ta v příběhu, který vtipně komentuje svým vnitřním, „dospělým“ hlasem batole, hrála maminku hlavní hrdinky v podání Kristie Alleyové (70).

Přestože tato dáma, narozená v roce 1931, vystudovala herectví a dlouhá léta se věnovala hraní na prknech, která znamenají svět, na stříbrném plátně se začala objevovat až od roku 1963. Průlom v její filmové kariéře nastal v roce 1987, kdy si po boku zpěvačky Cher (74) a herce Nicolase Cage (57) zahrála ve filmu Pod vlivem úplňku. Ten z ní udělal uznávanou filmovou herečku – získala za něj Zlatý Globus i Oscara.

VIDEO: Jiřina Bohdalová o smrti: Vím přesně, jak chci odejít z tohoto světa!

Video
Video se připravuje ...

Jiřina Bohdalová o smrti: Vím přesně, jak chci odejít z tohoto světa! Petr Macek, Lukáš Červený

Do srdcí se tato umělkyně s řeckými kořeny filmovým fanouškům zapsala i v mnoha jiných, ale bohužel už ne tak výrazných partech. Zazářila ve vedlejší roli ve filmech Podnikavá dívka, Ocelové magnolie, Zbožňuju trable, Opus pana Hollanda či Mocná Afrodité. Jedním z jejích posledních účinkování před kamerou bylo v seriálu Tales of the City, což byl remake stejnojmenného seriálu z roku 1993. V tom si mimochodem také zahrála.

Olympia se dlouhá léta věnovala výuce herectví, a společně se svým manželem, hercem Louisem Zorichem (†93), založila divadelní spolek v New Jersey. Vzali se v roce 1962 a měli spolu tři děti, syny Petera, jenž je producentem, Stefana, který se také věnuje práci ve filmové branži, a dceru Christinu (56), která je herečkou. Zorich, známý ze seriálu Jsem do tebe blázen, zemřel v lednu 2018 ve skutečně požehnaném věku, o sedm let mladší Olympia Dukakisová svého muže přežila o pouhé tři roky.
Fotogalerie
21 fotografií