Období Vánoc se rodině Wandy Adamík Hrycové už navždy bude spojovat s tragédií, která se v roce 2008 stala jen 3 dny před svátky klidu a míru, kvůli čemuž pak rodina téměř dvanáct let Vánoce ani pořádně neslavila. Pro ně byl totiž tento čas velice smutný: Hugo, mladší bratr známé producentky a syn herce Andreje Hryce, měl 21. prosince 2008 tragickou autonehodu, která se mu stala osudnou. Ten večer přitom slavil své vítězství nad rakovinou varlat. Je to smutná ironie, že zákeřnou nemoc se mu překonat podařilo, ale pak jeho život vyhasnul takhle zbytečně…

„Náhodný řidič dnes nad ránem, krátce po třetí hodině ranní, nahlásil tragickou dopravní nehodu na Hodonínské ulici v bratislavském Lamači, kde z dosud nezjištěných příčin havarovala Honda Accord s českým evidenčním číslem,“ uvedla tehdy podle magazínu Topky.sk bratislavská policejní mluvčí Alena Toševová. Červený vůz, za jehož volantem seděl Hugův kamarád Jakub Karas, jel podle hasičů přibližně 200kilometrovou rychlostí, vybočil ze silnice a vrazil přímo do sloupu. Náraz byl tak silný, že sloup auto doslova rozerval na dvě části a motor skončil v zahradě asi 20 metrů od vraku.

VIDEO: Andrej Hryc (†71): V limuzíně Blesku mluvil o přízni žen i smrti syna

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Andrej Hryc (†71): V limuzíně Blesku mluvil o přízni žen i smrti syna Blesk TV

Hugo Hryc zemřel okamžitě po nárazu, jelikož jeho vážné poranění hlavy bylo neslučitelné se životem, jeho kamarád Jakub ještě žil, když na místo přijeli záchranáři. Svým vážným zraněním však posléze podehl i on – zemřel necelé tři hodiny po Hugovi. „Myslel jsem si, že už mě čeká relativně pokojné a pohodové období. A najednou přijde jobovka nejhoršího druhu, jakou si dokážete představit,“ řekl tehdy Novému Času zdrcený Hryc. Od této tragédie teď uplynulo už 13 let a Wanda si na bolestnou ztrátu bratra zavzpomínala pomocí jedné „z posledních společných fotek, pořízené pár měsíců před nejhorším dnem mého života“.

Se skonem Huga se prý dodnes nedokáže smířit… „Je tomu přesně 13 let, co jsi nás náhle, bez rozloučení a naprosto nesmyslně opustil… Prošla jsem si kdejakými fázemi smutnění, od počátečního otřesu a popírání události, přes fázi hněvu vlastně na celý svět… pak dokonce fázi sebeobviňování, proč jsem tě tehdy nepřinutila jít se mnou do Milána, byť proti tvé vůli… Nevím, čím vším si budu muset ještě projít, abych tvůj odchod nakonec přijala… Nepodařilo se mi to ani po tolika letech… Chybíš mi, Huhu,“ napsala smutně na facebook.

Fotogalerie
44 fotografií