Přesně v den nedožitých dvaasedmdesátých narozenin svého otce Andreje Hryce zveřejnila na sociální síti Wanda Adamik Hrycová (43) snímek, který skutečně bere za srdce. „Toto je jedna z našich prvních společných fotek. Myslím na tebe každý boží den. A dnes ještě o trošku víc… Happy Bday, tati,“ vzkázala mu skrze instagram jeho jediná dcera. Kromě ní měl Hryc ještě syna Huga (†22), ten ovšem zemřel při tragické autonehodě těsně před Vánocemi 2008. Svého syna tak slavný herec přežil o necelých 13 let.

Fotografie s maličkou Wandou vznikla před více než čtyřiceti lety a Hryc, tehdy ještě třicátník v plné síle, je na ní téměř k nepoznání – byť už tenkrát se pyšnil svým typickým knírem. V tom samém roce, kdy se stal otcem, zářil například na prknech Slovenského národního divadla ve Višňovém sadu či v televizních filmech Zbojníci, Zbojnický tanec, anebo v pohádce Žabí ženich. Diváci si jej ale zamilovali ve filmech Tisícročná včela, Bathory, Příběh kmotra nebo v seriálu Černí baroni, kde propůjčil svou tvář i bodrý naturel majorovi Terazkymu.

VIDEO: Zemřel Andrej Hryc (†71): V limuzíně Blesku mluvil o přízni žen i smrti syna

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Andrej Hryc (†71): V limuzíně Blesku mluvil o přízni žen i smrti syna. Blesk TV

Zesnul v lednu letošního roku, poté, co několik dlouhých měsíců bojoval s agresivní formou leukémie. Podstoupil sice velice náročnou léčbu včetně transplantace kostní dřeně, a zhubl neuvěřitelných 60 kilogramů, ani to mu však bohužel nepomohlo. „Poslední hodiny jsem ho držela pevně za ruku. Poslední slova, která jsem mu řekla, byla ‚miluju tě‘, a poslední slova, která on řekl, byla ‚také tě moc miluju‘,“ napsala Wanda po skonu svého otce, o němž vždy hovořila jako o „nejdůležitějším muži svého života“, na sociální síť.

Fotogalerie
36 fotografií