Podle informací Blesku mohla být Návorková covid pozitivní už v týdnu, kdy s Miraiem minimálně do středy trénovala. Mirai do oznámení, že má Lenka covid, tvrdil, že je pouze vyčerpaná. A těžko říct, zda o jejím skutečném stavu věděl. „Původně jsme počítali, že to dáme s Lenkou, ale ta si minimálně tuto sobotu dá regeneraci. Věřím, že bude brzy zpět a že ji nezklamu,“ řekl před sobotním dílem Mirai, jenž se rovnou omlouval dříve vyřazenému Zdeňku Godlovi, že si vypůjčí jeho partnerku Terezu Pruckovou (36).

Návorková se ke covidu vyjádřila až v závěru živého přenosu. Zrovna prý dostala výsledek pozitivního testu… „Začalo to jako fyzický problém, bolavá hnutá záda. Na to jsem zvyklá, nebylo to poprvé. Dnes se ale situace zhoršila a k bolesti zad se přidaly další potíže. Proto jsem se rozhodla jít preventivně na test. Bohužel mi vyšel pozitivní. Ta zpráva ke mně dorazila paradoxně při sledování a fandění při benefici,“ snažila se na instagramu vysvětlit tanečnice.

Ale - proč preventivní test řešila sama, když je smluvně zavázána ČT, pohybuje se v týmu StarDance a měla by vše řešit s produkcí?

Zatím není jasné, jestli byla Návorková očkována. Její svěřenec Mirai nebyl. Otázkou také zůstává, jak si s celou situací poradí hygiena během trasování rizikových kontaktů. „Moc mě to mrzí, ale ani další sobotu si bohužel nezatančím. Budu moc ráda, když se ze všeho brzy dostanu a budu moci co nejdříve skočit na taneční parket,“ dodala ve svém vyjádření Návorková.

Česká televize během vysílání letošního StarDance a postupných odpadlíků kvůli covidu mlží neustále. Na otázky buď vůbec nereaguje, nebo je tzv. hází do outu. Dělo se tak hlavně v případě nemoci Simony Babčákové (48), která se kvůli dvojí absenci za sebou musela ze soutěže poroučet. To, že měla covid, doteď ona ani ČT nepotvrdily, avšak ani nevyvrátily.

Mirai si může oddechnout!

Lídr kapely Mirai, jenž nebyl očkován, měl obrovské štěstí. Kdyby totiž putoval na minimálně týden do karantény (jak si to žádá hygiena - poz. red.), podle pravidel BBC by ho musela ČT za druhou absenci na přímém přenosu ze soutěže vyhodit. „Lenka se výsledek dozvěděla v sobotu večer a bezprostředně dala vědět České televizi. S Miraiem se naposledy viděla v úterý. Oba PCR testy, které Mirai absolvoval ve čtvrtek a v sobotu, vyšly negativně,“ napsala Blesku mluvčí ČT Karolína Blinková. Zpěvák tak bude s Godlovou tanečnicí Terezou Pruckovou vystupovat i další sobotu.

VIDEO: Marika Šoposká ve StarDance: Váhala jsem kvůli dětem.

Video
Video se připravuje ...

Marika Šoposká ve StarDance: Váhala jsem kvůli dětem. Kateřina Štichová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
149 fotografií