V polovině soutěže jako již tradičně došlo i na benefiční kolo pro Centrum Paraple. Tentokrát ale proběhlo bez zapojení vozíčkářů do tanečních čísel, střihli si jen jedno společné na konci pořadu. 

Namísto SMSek na podporu konkrétního páru diváci posílali dárcovské DMS pro Centrum Paraple. Body od poroty zůstanou soutěžícím do dalšího kola. Mezi porotci tentokrát opět zasedl porotce z 9. řady Václav Kuneš, Zdeněk Chlopčík je totiž se svou rodinou nadále v karanténě.

Černochová a Vodička

Každý pár dostal svého vozíčkářského patrona a svůj tanec věnoval jen jemu. Pro Terezu Černochovou a Dominika Vodičku to byl Marcel Syrůček. Dvojice tančila sambu a od poroty si vysloužila krásných 32 bodů. 

„Já mám vždycky takovej pocit, jako že běžím nahej lesem a nevadí mi, že na mě míří hajnej. Opravdu takovou pohodu z toho cítím,“  rozplýval se Richard Genzer

„Já jsem měla pocit, že to sotva začalo a už přišel konec,“ chválila zase Tatiana Drexler. Ta ocenila hlavně práci rukou a ohromnou ženskost, chyběl jí ale pohyb těla. V tom jí dal za pravdu i Jan Tománek

Kopecká a Dědík

Dalším párem byla farářka Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík. Jejich patronem byl Miroslav Grill. Kopecká s Dědíkem tančili quickstep a tentokrát si od poroty vysloužili 25 bodů, tedy úplně nejméně ze všech soutěžních párů.

Kuneš si povšiml, že pár využil pro své číslo hodně rekvizit. Ocenil i farářčino nadšení, chyběla ale podle něj ostrost. „Ta kritika tady v posledních kolech byla, ale vy bojujete. Martino, bojujte dál,“ chválil Tománek. 

Navrátil a Prucková

Jako třetí na parket nastoupil Mirai Navrátil a po jeho boku výjimečně stanula tanečnice vyřazeného Zdeňka Godly, Tereza Prucková. Jejich patronkou se stala Adriana Augustínová. 

Dvojice tančila rumbu a vysloužila si 28 bodů. Mezi diváky nechyběl ani Godla, který číslo sice ocenil, neodpustil si ale drobný rýpanec. „Mirai, všechna čest, tančit umíš, ale já jsem byl lepší, to si pamatuješ. Ale trošku jsem žárlil,“ přiznal se z legrace. 

Že s Terezou rumbu sám nestihl, to mu ale prý líto není. „Ne, já jsem asi rád,“ žertoval po zhlédnutí tance. 

Na slova o žárlivosti zareagoval i sám Navrátil. „Já se omlouvám Zdendovi, že ti fušuju do holky,“ sklopil uši směrem ke Godlovi. Podle porotců měl tanec sexy drive. „Bylo to erotický,“ hodnotil Genzer.

„Terka je neuvěřitelná, třikrát se podívala na to video a už byla mým koučem,“ pochválil Navrátil ještě svou tanečnici. S tou měli na trénink jen velmi málo času. 

Cina a Mašková

Jako čtvrtí se ukázali Jan Cina a Adriana Mašková, jejichž patronkou se stala Rozálie Niké Mošovská. Cina s Maškovou si střihli tango a vysloužili si za něj 38 bodů, což bylo druhé nejvyšší hodnocení večera. 

„Umělecké dílo to bylo! Jednoduše krásné, to byl zážitek. Byla jsem připravená dát nejvyšší známku, ale pak jsem si řekla: on tráví příliš času s Miraiem, začíná být hrbatý,“ popíchla Cinu Tatiana Drexler, která nakonec dala devítku.

Tománek ocenil netaneční prvky. Takové číslo prý v historii StarDance ještě nebylo, chtěl by proto dát ideálně 15 bodů. „Tohleto číslo bylo prostě fantastický,“ rozplýval se.

Verner a Coufalová

Jako poslední tančili Tomáš Verner a Kristýna Coufalová. Jejich patronem se stal Stanislav Zatloukal. Dvojice tančila rumbu a získala za ni nejvyšší hodnocení večera - krásných 39 bodů. Kromě Kuneše dali všichni porotci páru desítku.

„My jako porotci čekáme na ta výjimečná čísla, a já bych tohleto vaše číslo mezi ta výjimečná zařadil,“ chválil pár Tománek a ostatní mu dali za pravdu. „Byla to fakt krásná, čistá rumba,“ přidala se Drexler. 

Celkem se pro Centrum Paraple vybralo více než 21 700 000 korun. 

VIDEO: Blesk Podcast: Jan Tománek promluvil o koronaviru ve StarDance

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Jan Tománek promluvil o koronaviru ve StarDance Jiří Marek

Fotogalerie
21 fotografií