V pokračování kultovní série, které pod názvem A jak to bylo dál… uvádí od 9. prosince televize HBO Max, sice pan Božský hned v první epizodě umírá na infarkt po cvičení na rotopedu, ale vznesená obvinění ho podle všeho dlouho přežijí. Ženy, jež vystupují pod pseudonymy Zoe (40) a Lily (31), tvrdí, že je Noth pohlavně zneužil. Tu první prý v roce 2004 ve svém domě v Los Angeles, tu druhou pak před šesti lety ve svém newyorském bytě.

Obě ženy tvrdí, že je herec znásilnil před zrcadlem. Druhý případ z roku 2015 se přitom měl stát tři roky po svatbě Notha s kanadskou herečkou Tarou Wilsonovou (39), se kterou má syny Oriona (13) a Keatse (1). „Zatím celou věc prověřujeme,“ říká policejní seržant Bruce Borihahn. „V současné době neprobíhá žádné oficiální vyšetřování,“ doplnil ho kolega Drake Madison.

Znám je, ale...

„Tato obvinění, vznesená po tolika letech, jsou naprosto falešná. Tyto ženy jsem nenapadl, byl jsem s nimi s jejich souhlasem. Pokud žena řekne »ne«, je to pro mě hranice, kterou nepřekročím,“ napsal Noth v reakci na obvinění. „Pokud bude osloven, bude pochopitelně s vyšetřovateli plně spolupracovat,“ doplnil prohlášení jeho advokát Andrew Brettler.

Kondomu se smál

„Pro nás byl tehdy opravdu jako Bůh,“ říká Zoe s tím, že Noth s ní flirtoval a nakonec ji pozval k sobě domů. „Odvlekl mě na postel, strhl mi šortky i kalhotky a znásilnil mě. Chtěla jsem, aby si alespoň vzal kondom, ale jen se smál,“ vzpomíná Zoe, které museli v nemocnici zašít rány po divokém sexu. Policii tehdy neřekla, kdo byl pachatelem. Bála se, že přijde o práci. Lily říká, že ji Noth vzal na večeři do restaurace a pak k sobě do bytu. „Chvíli jsme si povídali, ale pak tam najednou stál bez kalhot a zneužil mě. Cítila jsem se strašně,“ vzpomíná Lily. Pokračování seriálu Sex ve městě prý oživilo jejich vzpomínky, a tak se rozhodly promluvit.

Rychlý konec reklamy

Firma Peloton, na jejímž rotopedu pan Božský těsně před smrtí trénoval, okamžitě stáhla ze sociálních sítí reklamu, kterou pro ni Noth natočil. „O obviněních jsme dříve nevěděli, ale každé oznámení sexuálního násilí je třeba brát velmi vážně,“ oznámil Peloton. Nothův kolega Ryan Reynolds (45) přitom reklamu dokázal udělat za rekordních 36 hodin. Ve čtvrtek ji i on stáhnul ze svého účtu na Twitteru.

Video: Natáčení nového seriálu Sexu ve městě: Sarah Jessica Parker

Video
Video se připravuje ...

Natáčení nového seriálu Sexu ve městě: Sarah Jessica Parker Profimedia

Fotogalerie
51 fotografií