Losangeleská policie zatkla tři muže v souvislosti se smrtí dvou mladých žen. Herec Brandt Osborn (42) byl zatčen přímo během natáčení krimiseriálu Námořní vyšetřovací služba L. A. V současnosti je obviněný z napomáhání zabití. 

Z filmového průmyslu jsou i dva další obvinění: herec David Pearce (37) obviněný ze zabití a kameraman Michael Ansbach (47) z napomáhání zabití. Oba přitom stojí i za velkými projekty a rozhodně nejde o žádné nováčky v branži. 

Bezvládné ženy vyložili před nemocnicemi

Bezvládná těla dvou mladých žen byla nalezena 13. listopadu, každé před jinou nemocnicí v Los Angeles. Zatímco modelka s touhou stát se herečkou Christy Gilesová (†24) byla již bez života, interiérová designérka Hilda Marcela Cabrales-Arzolová (†26) byla ve stadiu mozkové smrti.

Po dvou týdnech v nemocnici byla kvůli nemožnosti zlepšení jejího stavu odpojena od přístrojů a její orgány byly darovány celkem devíti různým pacientům. 

"Na základě vyšetřování se losangeleská policie obává, že mohou existovat i jiné oběti, které jeden nebo více z těchto mužů zdrogovali," uvedla policie v oficiálním prohlášení. 

"Šílená noc"

Trojice mužů se s ženami podle všeho potkala v jednom z místních klubů. Dva další herci Alexandra Creteauová a David Murrietta sdělili vyšetřovatelům, že jim o osudné noci Osborn vyprávěl již v listopadu. "Mám za sebou tu nejšílenější noc," řekl prý Osborn Murriettovi. 

"Řekl mi, že spolu popíjeli, dvě holky s nimi šly do jejich bytu, a ty holky v sobě měly spoustu drog," citoval Murrietu deník New York Post. Pak měl prý Osborn byt opustit, aby se nechal otestovat na koronavirus kvůli účasti na natáčení. Když se vrátil, řekl mu jeho spolubydlící, že je Gilesová mrtvá.

"Zkontroloval jí puls a zpanikařil. Rozhodl se, že nebude volat na tísňovou linku 911, a dohodli se, co udělají s tělem," popsal Murrietta. Muži prý nechtěli volat záchranné složky, aby se nedostali do problémů. Naložili proto dívku do auta a její tělo vysadili před nemocnicí Culver City. 

Poté, co vyložili první ženu, se vrátili do bytu a zkontrolovali puls druhé ženy. Ten už byl velmi slabý. "Dali ji do auta a rozhodli se ji vysadit před jinou nemocnicí, aby je nechytli," uvedl Osbornův kolega. 

Osborn Murriettovi sdělil, že mu policie prohledala byt již v den, kdy byly ženy nalezeny. Žádná obvinění ale tehdy vznesena nebyla. "Jeho největší starostí bylo, že mu ty holky pomočily postel," uvedl Murrietta. 

Podle pozůstalých je ale celá záležitost dost podivná. "Dorazily už Marceliny výsledky z toxikologie a našli jí v krvi heroin. To by si žádná z nich nikdy nevzala, ne dobrovolně," uvedl pro ABC manžel Gilesové Jan Cilliers. 

VIDEO: Nejhorší československý sériový vrah a nekrofil Ondrej Rigo

Video
Video se připravuje ...

Sériový vrah a nekrofil Ondrej Rigo Videohub

Fotogalerie
60 fotografií