Zítra to bude přesně 30 dní, co Baldwin seděl v lavičce v dekoraci kostela a nacvičoval si tasení revolveru, kterým mířil na kameru. Řekli mu, že zbraň není nabitá, jenže pak se ozval výstřel! Jak se následně ukázalo, z komory vyletěl ostrý náboj, který zabil Hutchinsovou a režiséra Joela Souzu (48) zasáhl do ramene.

První, kdo tehdy policii nahlásil, co se na place stalo, byla Mamie Mitchellová, která měla na starost supervizi scénáře a v době výstřelu stála asi metr od kameramanky... „Vyběhla jsem ven, vytočila 911 a křičela: Pošlete sem všechny muže, co máte,“ uvedla na tiskové konferenci a při vzpomínce na osudného 21. října se zhroutila v slzách.

Za to, co se stalo její kolegyni Halyně, teď podává na Baldwina a další producenty nízkorozpočtového westernu žalobu. Žádá zatím nespecifikované odškodnění za to, že utrpěla „vážné tělesné trauma, šok a poranění nervového systému“. „Nikdy nezapomenu, co se ten den na natáčení stalo. Znovu a znovu prožívám tu scénu a stále slyším výstřel...,“ dodala Mitchellová. Ohledně Baldwina má jasno: „Rozhodl se hrát ruskou ruletu s nabitou zbraní, aniž by ji předtím zkontroloval, navíc v nepřítomnosti zbrojířky,“ zmínila často obviňovanou hlavní zbrojířku filmu Hannah Gutierrez-Reedovou (24). Baldwin ani jeho právníci zatím žalobu nekomentovali.

VIDEO: Jak došlo k výstřelu Aleca Baldwina? Podívejte se na animaci nehody!

Video
Video se připravuje ...

Jak došlo k výstřelu Aleca Baldwina? Podívejte se na animaci nehody! Reuters

Oči, krev, pouzdro, ale žádná střelba!

Žalující uvádí, že v osudné chvíli se diskutovalo o natočení tří záběrů. Jeden měl být zblízka na Baldwinovy oči, druhý na skvrnu od krve na jeho rameni a třetí na jeho tělo, zatímco vytahoval zbraň z pouzdra. „Baldwin tedy nemusel zbraní na nikoho mířit, ani z ní střílet,“ uvádí žaloba.

Fotogalerie
38 fotografií