Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladá Peštová, revoltující Genzer a zakuklená Dolinová: 17. listopad očima celebrit!

/
  • Celebrity vzpomínají na 17. 11. 1989
    18. listopadu 2021 ● 15:00

    17. listopad 1989. Pro většinu občanu České republiky den svobody. Jak si jeho oslavu užily osobnosti českého showbyznysu? Některé vyrazily na Národní třídu zapálit svíčku, jiní vzpomínali v teple domova, a dokonce se našli tací, co ve svátek i pracovali.

  • 1.

    Daniela Peštová (51), modelka

    Půvabná partnerka zpěváka Pavola Habery (59) Daniela Peštová sdílela momentku z dob, kdy byla ještě velice mladičká a celý svět jí ležel u nohou. Vlastně doslova. „Mladá, nespoutaná a… VDĚČNÁ! Tato fotka je krátce po 17. listopadu 1989. Bylo mi 19 let a díky událostem těchto dní jsem mohla svobodně cestovat, svobodně se vyjadřovat, žít tak, jak jsem nikdy nemyslela, že bude možné. Nikdy jsem tuto svobodu nepovažovala za samozřejmost. Ne tehdy, ne teď! Hezký sváteční den všem,“ napsala ke své fotce.

  • 2.

    Martha Issová (40), herečka

    Herečka Martha Issová, která naposledy zazářila na plátnech kin ve snímku Zátopek, sdílela celou řadu archivních snímků – například s Martou Kubišovou (79) či Václavem Havlem (†75) před narvaným Václavákem. „Sedmnáctého listopadu roku osmdesát devět bude navždy v mým srdci. Den, kdy v naší zemi začal konec vlády komunistického teroru, který sice zanechal hluboké jizvy na duši českého národa, ale ta síla, která proti němu povstala, byla neuvěřitelná! Budu si to navěky pamatovat jako jeden ze silných momentů svýho života. I když mi bylo osm. Cítila jsem, že jsem přítomna něčemu velkýmu. A taky to tak bylo. A žijeme díky tomu svobodně. To je nesmírně těžký, ale pořád je to to nejlepší, co může být, a záleží na každým z nás, jak se k tomu postaví. Děkuju všem, kteří se o naši svobodu zasloužili, a posílám pusu nahoru Václavu Havlovi. Jsem šťastná, že jsem to mohla zažít.“

    Martha Issová
    Autor: Instagram

  • 3.

    Lukáš Hejlík (41), herec

    Sympatický autor legendární Gastromapy byl stručný. „Krásný sváteční den všem. Mějte se rádi, stejně tak svý okolí a celou naši zemi. Ať už to pro vás znamená cokoli,“ napsal Lukáš Hejlík k seflíčku, na němž pózoval se svou manželkou a synkem.

    Lukáš Hejlík s manželkou a synem
    Autor: Instagram

  • 4.

    Veronika Khek Kubařová (34), herečka

    Herečka Veronika Khek Kubařová, která brzy bude opanovat česká kina v pohádce Tajemství staré bambitky 2, se rozepsala na téma, co pro ni znamená svoboda. „Je pro mě: Možnost se rozvíjet a možnost vidět a radovat se, jak se rozvíjí ostatní • možnost dělat chyby a učit se z nich • říct svůj názor a vyslechnout si názor druhého • nahlas se smát • tančit na ulici • dát si čas • zajímat se o to, co mě zajímá • dýchat čerstvý vzduch • nevědět • vědět • cítit se bezpečně • důvěřovat • riskovat • věřit • snít • mít prostor • dát prostor • jít, kam chci • nechodit, kam nechci • volit (si) • mít křídla.“

  • 5.

    Monika Absolonová (45), herečka

    „Všechno nejlepší, naše milá republiko, k svátku svobody a demokracie, a mezinárodnímu dni studenstva… Prožila jsi toho už dost. Prožiješ i přežiješ i toto zvláštní období - a my všichni s tebou,“ napsala na instagram zpěvačka Monika Absolonová.

  • 6.

    Jitka Čvančarová (43), herečka

    Zbytečnými slovy neplýtvala ani herečka Jitka Čvančarová, co se v poslední době spíše než svými hereckými výkony zapsala do paměti fanoušků české kinematografie obří modrou róbou, v níž se objevila na zahájení karlovarského filmového festivalu. „17. 11. 1939. 17. 11. 1989. Je důležité si to stále připomínat... Spolu jsme silní! Je důležité být spolu! Ne proti sobě!“ apelovala na své followery.

  • 7.

    Tereza Černochová (38), zpěvačka

    Rovněž zpěvačka Tereza Černochová, co obvykle řádí na pódiích s kapelou Monkey Business a která teď aktuálně září na parketu populární soutěže StarDance …když hvězdy tančí, se v toto důležité datum pro naši zemi nikterak sáhodlouze nerozepisovala. Na instagram nahrála jenom fotku, na níž přináší k památníku „1 bílou růži za svobodu“.

    Tereza Černochová
    Autor: Instagram

  • 8.

    Karel Vémola (36), MMA zápasník

    Známý MMA bijec Karel Vémola, co si v ringu nechává říkat Karlos nebo Terminátor, sdílel svou fotku u „tatíčka Masaryka“. „Dnes slavíme Den boje za svobodu a demokracii, tak nezapomínejme. Nikdy nesmíme zapomenout na ty, kteří bojovali za to, abychom my mohli žít ve svobodné zemi,“ napsal k snímku.

  • 9.

    Martin Dejdar (56), herec

    Herec Martin Dejdar sdílel celou řadu fotografií, co vznikly u Památníku Vojna – to byl původně zajatecký tábor pro německé válečné zajatce, dnes je z něj muzejní expozice věnovaná obětem komunismu, kteří zde pak trpěli. „Před 32 lety se u nás staly zásadní změny. Také jsem se účastnil, jako tisíce dalších. Měl jsem představy o tom, co všechno se dál bude dít. Netušil jsem, že některé věci budou trvat tak hrozně dlouho... Ale jsem rád, že jsme se konečně, po 72 letech, zbavili komunistů!!!! Čest a sláva všem, kteří se nebáli vzdorovat bolševické sani!“ radoval se Dejdar.

  • 10.

    Eva Holubová (62), herečka

    „17. 11. 1989 mne opravdu nenapadlo, že budeme za 32 let stát s dcerou na tribuně před plným Václavákem a vzdávat poctu osobnosti, která patří mezi nejdůležitejší lidi, jež jsem poznala, jak ve společenské, tak, a hodně i díky jeho ženám, v osobni rovině. Děkuji, Olgo, děkuji, Dagmar,“ napsala na instagram herečka Eva Holubová. Před významným dnem nemohla podle svých vlastních slov ani dospat. „Jsem jako malý dítě o Štědrém dnu, tolik se na dnešní oslavy těším,“ smála se.

  • 11.

    Richard Genzer (54), bavič

    Herec, komik, bývalý tanečník a aktuálně porotce StarDance Richard Genzer se pochlubil svým příznivcům s fotkou skutečně historickou. Je na ní zachycen coby osmnáctiletý, jak pod rudou vlajkou hrdě mává vlajkou americkou. „Psal se rok 1984. Sice nic moc revolta, ale na tu dobu? Díky, že můžem!“

  • 12.

    Lucie Křížková (37), moderátorka

    Snímkem ze svého soukromého archivu se pochlubila i moderátorka Lucie Křížková. Našla totiž fotografii z roku 89, tedy z dob, kdy jí bylo pouhých pět let. „Je jasné, že jsem tehdy měla jiné starosti a zájmy. Ale děkuji. Vzpomínám. A vyprávím o tom, co vím - co jsem slyšela, co jsem si přečetla, Dejvovi. Je to pro něj jako z filmu. Něco, co se přeci nemohlo dít. Dělo.“ Na mysli měla svého syna Davida.

  • 13.

    Eliška Ochmanová (32), zpěvačka

    Zpěvačka Eliška Ochmanová, známá z prken, která znamenají svět, například z muzikálu Čarodějka, se před nedávnem stala maminkou, a proto na Národní třídu zapálit svíčku osobně nevyrazila. „Dnešní den si připomínáme mimo jiné i to, že bychom měli být vděční za většinu toho, co dnes bereme jako samozřejmost. Doufám, že jednou budu schopná vysvětlit to své dceři, a doufám i v to, že přijde den, kdy ji to bude i zajímat. Z české historie bychom měli znát aspoň základní pilíře. A tím 17. listopad bezpochyby je. Fotky sice nejsou z letoška, ale zapálili jsme svíčku aspoň doma a v myšlenkách jsme na Národní třídě,“ svěřila se svým fanouškům na instagramu.

  • 14.

    Lukáš Pavlásek (43), herec

    A rozdíl od Ochmanové sdílel známý komik Lukáš Pavlásek celou řadu momentek z Národní třídy. Společnost mu tam dělala jeho pohledná partnerka Denisa, kterou loni požádal o ruku.

  • 15.

    Bára Jánová (32), herečka

    Sedmnáctý květen strávila Bára Jánová, známá díky seriálu Slunečná, aktivně. „My jsme nelenili a stejně jako loni jsme jeli pomoct vysadit Alej svobody. Tuto krásnou věc organizuje každý rok iniciativa Sázíme budoucnost,“ napsala na instagram, kam nahrála i video, v němž společně se svým partnerem Ladislavem Ondřejem (30), hercem z „konkurenční“ Ordinace v růžové zahradě 2, a pejskem Balúem, sází stromy.

  • 16.

    Roman Tomeš (33), herec a zpěvák

    Roman Tomeš, známý muzikálový zpěvák a rovněž herec, jenž se stejně jako Jánová objevuje ve Slunečné, sdílel 17. listopadu fotku Václava Havla. „Co bych za to dal, kdybych si s Vámi mohl, PANE PREZIDENTE, sednout na pivo a probrat věci, které mě trápí... Naslouchat vaší moudrosti a vizím… Vlastně by mi vedle vás stačilo jen mlčet… Chybíte! Děkuju!“ vzkázal našemu bývalému prezidentovi do nebe.

  • 17.

    Michaela Tomešová (30), zpěvačka

    Romanova manželka Michaela Tomešová se i v toto významné datum zachovala jako pravá influencerka – dělala reklamu botám. V těch si „prošla všechna důležitá místa, která provázela sametovou revoluci. Šly po stopách cesty za svobodou. Bylo to silný a krásný. Všichni lidi byli tak klidní, vřelí, pokorní a plní vděku, že můžeme. Kéž nám ta svoboda zůstane i v těchto těžkých dobách a nezačneme se navzájem soudit a kastovat. To je mé hluboké přání. Buďme na sebe, lidi, milí. Jen tak budeme všichni opravdu svobodní,“ zadoufala.

    Míša Tomešová
    Autor: Instagram

  • 18.

    Gabriela Lašková (31), moderátorka

    Půvabná moderátorka CNN Prima News, toho času na mateřské dovolené, na den demokracie skládala ne dojemná vyznání, ale dřevo. S tím se ostatně Gabriela Lašková pochlubila i na svém instagramovém profilu. „Poprvé jsme u nás složili dřevo do kamen, které snad do Vánoc budou. Pro mě naprosto úžasný životní milník, ze kterého mám obrovskou radost. Oslí můstek od dřeva k dnešnímu datu vymýšlet nebudu. Večer jsme u zpráv vzpomněli na události roku 1939 a 1989, zapálili symbolicky svíčku a nezapomínáme, jsme vděční, že můžeme.“

    Gabriela Lašková
    Autor: Instagram

  • 19.

    Michaela Dolinová (57), herečka

    Prací slavila i herečka Michaela Dolinová. „Vzpomínám na Prahu 89. Bylo to neskutečné a dodnes jsem vděčná...“ napsala k snímku u odběrového místa testů na covid-19. Moderátorka totiž už několik měsíců pracuje jako pomocnice ve zdravotnictví a nové zaměstnání, byť většinou jde jenom o úklid, jelikož nemá odborné zdravotnické vzdělání, si zatím nemůže vynachválit.

    Michaela Dolinová
    Autor: Instagram
  • 20.

    Galerie

    Na další fotky těchto celebrit se můžete podívat do naší galerie.

    VIDEO: 17. listopad 1989: Rekonstrukce událostí - co vše se dělo?

    Video
    Video se připravuje ...

    17. listopad 1989: Rekonstrukce událostí - co vše se dělo? Videohub

    Fotogalerie
    41 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

tenerife: Paní Issová mě pobavila, jaký ona zažila teror minulého režimu, maminka Lenka Termerová hrálá v pohodě její táta a jeho bratr zde v komunistické ČSSR vystudovali,to jsou tedy žvásty.

(18. 11. 2021 19:37)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy