Mladá a nezkušená zbrojířka Hannah Gutierrez-Reedová čelí nyní velkému tlaku. Dosud známá fakta o tom, co se událo na natáčení v osudný tragický den, kdy Alec Baldwin vystřelil ostrý náboj ze zbraně, která měla být jen rekvizitou, a zastřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou a postřelil režiséra Joela Souzu, ukazují z významné části na nezodpovědné a nedůsledné jednání právě mladičké rekvizitářky.

Najala si proto právníky, kteří ji v případu zastupují. Ti teď přišli s šokující verzí toho, proč se celá tragédie udála a kdo je ve skutečnosti viníkem. Web yahoo news uvádí, že advokáti vydali prohlášení, podle nějž je tragický incident ve skutečnosti důsledek promyšlené sabotáže některých členů štábu.

„Předpokládáme, že někdo vložil ostrý náboj do té krabice - což, když se nad tím zamyslíte, osoba, která vložila ostrý náboj do krabice s tupými náboji, musela mít za cíl jedině sabotovat toto natáčení,“ přišel s novou teorií advokát Jason Bowles. „Máme časový rámec mezi 11. a 13. hodinou, kdy byly střelné zbraně občas bez dozoru. Takže byla příležitost s nimi manipulovat,“ dodal právník zbrojířky s vysvětlením, že Gutierrez-Reedová nechala zbraně bez dozoru z toho důvodu, protože vykonávala ještě druhou funkci asistentky hlavních rekvizit.

VIDEO: Jak došlo k výstřelu Aleca Baldwina? Podívejte se na animaci nehody!

Video
Video se připravuje ...

Jak došlo k výstřelu Aleca Baldwina? Podívejte se na animaci nehody! Reuters

Fotogalerie
68 fotografií