Nešťastná událost, ke které došlo minulý týden během natáčení westernu Rust na ranči Bonanza Creek v Novém Mexiku, zasáhla celý filmový průmysl. Když Alec Baldwin (63) na place vystřelil ze zbraně, která měla obsahovat jen slepé náboje, zastřelil hlavní kameramanku a zranil režiséra, protože v pistoli byly z neznámého důvodu náboje ostré. Celý incident se nadále vyšetřuje. 

Zabitá žena po sobě zanechala devítiletého syna Androse a manžela Matthewa. Dvojice se teď musí nečekaně vypořádat se ztrátou matky, ale i jejího příjmu a dalšími nepříjemnostmi. Aby jim těžké chvíle alespoň trochu ulehčili, založili kameramani v mezinárodním sdružení sbírku na jejich podporu.

„Local 600 (mezinárodní spolek kameramanů, pozn. red.) truchlí po odchodu Halyny Hutchinsové, hlavní kameramanky, která zemřela na zranění utržená na natáčení filmu Rust v Novém Mexiku ve čtvrtek 21. října 2021. Halyna po sobě zanechala manžela Matthewa a devítiletého syna. Na památku Halyny založila Local 600 stránku na GoFundMe, na pomoc rodině v tomto těžkém čase. Byly bychom rádi, kdybyste přispěli, pokud můžete,“ objevilo se na platformě, na které mohou lidé přispívat na různé projekty nebo lidem v nouzi. 

Na stránce už přispělo více než tři tisíce lidí a podařilo se vybrat 230 287 dolarů, tedy v přepočtu krásných 5 077 667 korun. 

VIDEO: Alec Baldwin zabil kameramanku (†42) a postřelil režiséra: Slzy při výslechu!

Video
Video se připravuje ...

Alec Baldwin zabil kameramanku (†42) a postřelil režiséra: Slzy při výslechu! reuters

Obvinění hrozí i Baldwinovi

Alecu Baldwinovi za samotnou střelbu trest zřejmě nehrozí, může být ale stíhán jako jeden z producentů filmu, a tudíž jako osoba zodpovědná za bezpečnost na place.

Zbraně pak měla na starosti nezkušená zbrojířka Hannah Gutierrez-Reedová (24) pod dohledem asistentka režie Davea Hallse, který pracoval například na filmu Matrix: Reloaded. 

Fotogalerie
80 fotografií