Z posledního rozloučení se již předem omluvila zpěvačka Marika Gombitová (65). „S hlubokým zármutkem a nekonečným smutkem v srdci se s tebou loučím, drahý Meky. Moc mě mrzí, že v pátek vás nebudu doprovázet s vašimi blízkými na poslední cestě, ale víte nejlépe, že mi to můj zdravotní stav v této těžké době nedovoluje,“ vysvětlila na sociální síti.

„Sbohem, drahý Meky, necháváš mě bloudit ve slepé uličce. S láskou a láskou Marika,“ doplnila plavovlasá zpěvačka, která je od roku 1980 upoutaná na invalidní vozík. Dlouho se stranila veřejnosti a nevystupovala, ale byl to právě Miro Žbirka, kdo jí pomohl s comebackem. Léta je navíc pojilo přátelství.

„Půjč mi naději, vrátím ti ji dvakrát,“ doplnila v příspěvku na facebooku Gombitová také citaci z písničky V slepých uličkách, kterou si zazpívala právě s Mekym, který zemřel ve středu 10. listopadu. Jinak měl na kontě i řadu dalších písní včetně skladby Catherine, kterou složil pro svou ženu Kateřinu (54).

Právě ta také nedávno musela fanouškům oznámit smutné zprávy o tom, jak bude vypadat poslední rozloučení. Proběhne v pátek 19. listopadu v 14:00, ovšem akce to bude jen pro zvané. Dění v sále ale bude vysíláno i na přítomných obrazovkách a přenos bude k vidění i na facebooku.

VIDEO: Manželka Žbirky: Bála jsem se, že dostane infarkt!

Video
Video se připravuje ...

Manželka Žbirky: Bála jsem se, že dostane infarkt! David Turek, Aleš Brunclík

 

VIDEO: Zemřel hudebník Miro Žbirka.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel hudebník Miro Žbirka. Videohub

Fotogalerie
72 fotografií