Když mu publikum tleskalo vstoje, s oblibou říkával: „Ďakujem, som zvyknutý!“ Tento pátek se dočká posledního potlesku od kolegů, kteří zamíří odpoledne na jeho pohřeb a pak i večer na vyhlášení ankety popularity. „Miro byl skromný, úžasný umělec a zcela jistě na něj během vyhlášení nezapomeneme,“ potvrdil Blesku spolupořadatel slavnostního večera Jaroslav Těšínský.

Tři varianty

Organizátoři musí narychlo měnit hotový scénář. Ve hře jsou podle informací Blesku hned tři varianty, jak důstojně uctít památku zesnulého Mekyho Žbirky. „Buď diváci uvidí sestřih jeho nejznámějších klipů, nebo uslyší směs jeho hitů v podání různých zpěváků. Anebo některý z kolegů vystoupí s jeho písní,“ prozradil Blesku zdroj ze zákulisí. Která varianta zvítězí, bude jasné až v pátek večer na TV Nova.

Po pohřbu

Jen šest hodin před začátkem Českého slavíka se uskuteční poslední rozloučení se zpěvákem, který v roce 1982 připravil o Zlatého slavíka Karla Gotta (†80). Do velké obřadní síně strašnického krematoria dorazí i mnoho z těch, kteří večer půjdou i na slavnostní večer do karlínského divadla. „Musela jsem se omluvit z odpolední zkoušky přímého přenosu, protože bude zrovna v tu dobu probíhat pohřeb,“ prozradila zpěvačka, jež nechce být jmenována.

VIDEO: Bohuš Matuš vzpomíná na Žbirku (†69): Jeho specifický hlas nenahradí nikdo

Video
Video se připravuje ...

Bohuš Matuš vzpomíná na Žbirku (†69): Jeho specifický hlas nenahradí nikdo Petr Macek

Zazpívá i Godla

Mohlo by se to zdát jako nehoráznost, kdy nezpěvák vystoupí na vyhlášení ankety popularity před těmi nejlepšími zpěváky. Opak je ale pravdou. Zpěvák Honza Bendig (27) a skupina Kapitán Demo přizvali ke svému duetu Čardáš právě Zdeňka Godlu (46). „Vzhledem k tomu, že už vypadnul ze Stardance, tak má čas trénovat a může vystoupit,“ řekl Blesku zdroj ze zákulisí Slavíků.

Fotogalerie
29 fotografií