Na posledním snímku, který ukázal fanouškům, se ještě slavný hudebník a skladatel MIro Žbirka kurýroval v pohodlí domova, jeho stav byl ale natolik vážný, že své poslední chvíle musel strávit v nemocnici. Podle informací slovenského deníku Plus jeden deň odešel Žbirka v poklidu ve spánku v péči lékařů.

Náhlá smrt hudební legendy mnohé překvapila. Objevily se spekulace, zda za jeho zdravotními problémy nestál covid-19, to ale jeho manželka vyvrátila. „Je to nějaká rezistentní bakterie a infekce, na kterou (snad) našli fungující antibiotika…“ sdělila Blesku před úmrtím Žbirky jeho manželka Kateřina. Bohužel, hudebníka se nakonec vyléčit nepodařilo.

Nový typ koronaviru v jeho potížích podle všeho nehrál žádnou roli. Hudebník byl očkovaný a covid neměl. 

Měl ještě spoustu plánů

Brzký konec nečekal ani hudebník sám. V posledním rozhovoru pro internetový hudební magazín iReport.cz na konci září ještě popisoval, kolik má do budoucna plánů a že aktuálně pracuje na nové desce. 

Poslední rozloučení s autorem řady hitů slovensko-britského původu proběhne ve Velké obřadní síni Krematoria Strašnice v Praze v pátek 19. listopadu ve 14 hodin. 

VIDEO: Zemřel hudebník Miro Žbirka: Jaký byl jeho životní příběh?

Video
Video se připravuje ...

Zemřel hudebník Miro Žbirka: Jaký byl jeho životní příběh? Videohub

Fotogalerie
58 fotografií