Milovníci „britcomů“, jak se zkráceně říká britským komediálním seriálům, máme pro vás velice smutnou zprávu. Zemřel totiž herec John Challis, známý nejenom z Mojí rodiny, ale také třeba ze sitcomu Only Fools and Horses, který se na televizní stanici BBC pravidelně vracel a vždy se těšil obrovské divácké oblibě. Jeho rodina ve svém oficiálním prohlášení uvedla, že na věčnost odešel „mírumilovně ve spánku, po dlouhém boji s rakovinou. Zanechal po sobě velký odkaz, jeho práce bude i nadále přinášet potěšení a úsměvy po mnoho dalších let mnoha dalším generacím“.

Podle jeho hereckých kolegů to byl „báječný herec, milovaný a milující přítel“ a „gentleman v pravém slova smyslu“ – tak se o něm vyjádřila třeba herečka Sue Holdernessová (72), jež řadu let ztvárňovala jeho seriálovou manželku, či herec David Jason (81), který je zároveň držitelem titulu Sir. Challis s ním hrál v Only Fools and Horses od první epizody, která vznikla v roce 1981, až po závěrečný díl v roce 1990... A později dokonce i ve finálové show z roku 2003.

Mezi truchlícími je překvapivě i americký rapper a herec Ice-T (63). „Nějak jsme se stali přáteli díky twitteru... Jsem velmi smutný. Přestože jsem se s ním nikdy osobně nesetkal, internetoví přátelé se mohou stát velmi blízkými…“

VIDEO: Ošetřující lékařka Karla Gotta (†80): Prodloužili jsme mu život o pět let!

Video
Video se připravuje ...

Ošetřující lékařka Karla Gotta (†80): Prodloužili jsme mu život o pět let! FTV Prima

Postava Boycie s ním byla pevně spjata, a i když seriál nakonec došel do svého závěru, kvůli velké popularitě se dočkal dokonce vlastního spin-offu (volného pokračování) nazvaného The Green Green Grass. Tohoto hrdinu často představoval i v dalších zábavných show, na srazech fanoušků, a dokonce i ve video zprávě, v níž Challis letos obhajoval před širokou veřejností nutnost nošení roušek na veřejných místech, aby se zamezilo šíření viru covid-19. Nedávno se rovněž stal čestným občanem Srbska, kde je seriál Only Fools and Horses stále velmi populární.

Přestože byl Challis pokládán především za komika, svůj široký herecký záběr dokazoval také na prknech, která znamenají svět, v mnoha shakespearovských hrách. S rakovinou bojoval poměrně úspěšně už delší dobu, počátkem tohoto měsíce se však jeho zdravotní stav drasticky zhoršil. Na poslední chvíli musel rušit všechna svá představení. Závažné nemoci v neděli 19. září 2021 podlehl. 
Fotogalerie
21 fotografií