Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

7 žen, které zářily po boku Belmonda (†88): Krásnou Lauru zničily drogy a zpackaná plastika!

/
  • 7 žen, které zářily po boku Belmonda (†88): Krásnou Lauru zničily drogy a zpackaná plastika!
    14. září 2021 ● 05:00

    Nebojím se jí! prohlásil Jean-Paul Belmondo (✝88) o smrti. Té podlehl tento týden v pondělí. Během natáčení kaskadérských scén jí však s chutí hleděl do tváře mnohokrát a stejně tak rád koukal do očí těm nejpůvabnějším herečkám.

  • 1.

    Jacqueline Bissetová z filmu Muž z Acapulca

    „Charakter podporuje tělesnou krásu. Obohacuje ženu v době, kdy ji opouští mládí,“ říkala Winnifred Jacqueline Fraser-Bissetová (76). Ta se proslavila jako studentka ve filmu Muž z Acapulca, po níž touží role Belmonda, který zde hraje dvě polohy. Spisovatele a tajného agenta, o kterém píše. Zajímavostí je, že Tatiana, kterou hraje Bissetová, byla v českém dabingu přeložena jako Ariana, protože původní jméno znělo pro Čechy moc rusky.

     

    Natáčení přerušilo Belmondovo zranění. Po proskočení skleněné střechy přidal do své sbírky filmových jizev další přírůstek – 17 stehů na noze. Sama herečka stejně jako její postava hledala intelektuálnější tvorbu.

     

    V roce 2004 uvedla: „Filmový byznys, možná víc v Americe než v Evropě, byl vždy o nezralé sexualitě. Americké publikum je mladé a do kina jde za romantikou nebo dobrodružstvím, které k nim promlouvá. Amerika není o intelektuálním filmu. Hodně hereček, co znám, je frustrovaných, ale musíte se umět přizpůsobit realitě.”

  • 2.

    Ursula Andressová z filmu Muž z Hongkongu

    V době natáčení Muže z Hongkongu byl Belmondo ženatý s tanečnicí Elodie, se kterou měl tři děti. V roce 1965 se na Elodiinu žádost rozvedli, protože se zamiloval do Ursuly Andressové (85). Tehdy mimo natáčení vyváděl různé vylomeniny. Například se koupal nahý v hotelovém bazénu, a možná i proto okouzlil Ursulu Andressovou.

     

    Ta byla mezinárodní senzací, díky roli svůdné Bond girl Honey Riderové v prvním filmu s Jamesem Bondem Dr. No (1962). Později řekla novinářům, že Belmondo ji okouzlil tím, že ji uměl rozesmát. O dva roky později se setkali při filmování další bondovky Casino Royale (1967). Chodili spolu sedm let a v roce 1972 se rozešli.

  • 3.

    Francoise Dorléacová z filmu Muž z Ria

    Italská produkce, která se na filmu Muž z Ria podílela, nechtěla schválit obsazení Francoise Dorléacové (✝25) do role Agnes a nutila režiséra De Brocu, aby do této role obsadil nějakou Italku. On ovšem odmítl a kategoricky trval na svém. Italové ustoupili a režisérovu volbu přijali. Ona nakonec do snímku vnesla půvab a komiku a Jean-Paul Belmondo doplnil humor o nebezpečné kousky.

     

    Běhěm natáčení dělal Belmondo i drsné šprýmy. Do své koupelny si v hotelu pořídil dvaceticentimetrové krokodýly. Když je personál objevil, křičel jako smyslů zbavený. Jindy zase nasypal pudr do větracího topení, takže když ho někdo zapnul, byl celý zapudrován. Přepudrovávat se chodila i Francoise v dalším filmu Slečinky z Rochefortu v roce 1967. Nepřehlédnutelný počátek její kariéry přerušila autonehoda. Zemřela ve 25 letech.

  • 4.

    Marlène Jobertová z filmu Manželé z roku II

    Pihy a zrzavé vlasy byly hlavním fyzickém rysem této smyslné krásky. Rudé kučery Marlène Jobertové (80) hrály hlavní roli v postelových scénách v historické komedii Manželé z roku II po boku Jeana-Paula Belmonda. Ten už byl v té době na vrcholu slávy. Ostatně tam ho vynesl úspěch filmu U konce s dechem, po jehož uvedení herec konstatoval: „Málem jsem se musel před fanoušky zabarikádovat. Změnil jsem si i číslo. A od té doby to už nikdy nepřestalo!“

     

    Podobně to měla i mladá herečka, které však trochu narostl hřebínek ve třiceti letech a například Lino Ventura ji při natáčení nemohl vystát. Ostatně ona jeho taky ne. V roce 1980 se jí narodila dvojčata, z nichž Eva (pod jménem Greenová) se dala také na hereckou dráhu.

     

    Při návratu před kameru ve filmu Jezdci z bouře Marlène nejen hrála, ale nazpívala dokonce úvodní píseň a napsala sama text. Následně vydala album Věčná je potřeba lásky, kde je autorkou všech textů. Kromě toho napsala i několik knih pro děti. Sama pocházela ze tří dětí a vyrůstala v Alžíru, kde žila až do svých 11 let, kdy se rodina přestěhovala do Francie. Vystudovala čtyřletý obor výtvarného umění a chtěla se stát profesorkou kreslení nebo návrhářkou. Na popud svého bratra, který pro ni vymyslel komické skeče, kterými měla doprovázet jeho hudební vystoupení, objevila zálibu v herectví a začala se věnovat amatérskému divadlu.

  • 5.

    Laura Antonelliová, znovu film Manželé z roku II

    Laura Antonelliová (✝73) Belmonda při natáčení filmu Manželé z roku II natolik okouzlila, že ho v roce 1972 přebrala krásné Bond girl Ursule Andressové. „Laura mi byla roztomilým, okouzlujícím společníkem a vysoce kvalitní partnerkou,“ říkal herec, který s herečkou strávil osm let. Pak ovšem vztah skončil. V roce 1980, kdy mu bylo 47 let, se seznámil s brazilskou devatenáctiletou fotomodelkou Carlos Sotto Mayorovou (60).

     

    Lauřina herecká kariéra pak už jen skomírala. Brala drogy a sebevědomí jí kleslo ještě poté, co jí znetvořili obličej při zpackaném kosmetickém zákroku. Před životem v naprosté bídě ji zachránilo rozhodnutí ministra kultury, který jí přiřkl rentu. Dožila osamocená v Ladispoli nedaleko Říma.

  • 6.

    Claudia Cardinalová z filmu Cartouche

    Kouzlu půvabné Italky propadl Belmondo během natáčení filmu Cartouche z roku 1962. Byla z toho obrovská a vášnivá láska. „Byl úžasný. V životě jsem se tolik nenasmála jako s ním. Vyváděl bláznivé kousky. Třeba mu v noci v hotelu překážela židle – tak ji vyhodil oknem ven... Nebo při premiéře Cartouche produkce zorganizovala velice elegantní párty. Jean-Paul a já jsme byli celý večírek pod stolem a bavili jsme se tím, že jsme házeli kuličky chleba na hosty! Bylo to šílené!“ smála se Claudia Cardinalová (83), kterou s Francouzem spojoval jak temperament, tak i svérázný smysl pro humor.

     

    Souboje a fyzicky náročné scény hrál nejen Jean-Paul, ale i Claudia bez dublérů. Svoje showmanství předvedl později i na tiskové konferenci k filmu. Sundal pásek od kalhot, které mu spadly ke kotníkům, a na dotazy novinářů odpovídal ve slipech. Natáčení filmu probíhalo v městě Pézenas, kde Belmondo absolvoval zrychlené kurzy jízdy na koni a šermu a díky tomu mohl ve filmu podstoupit všechny kaskadérské kousky.

     

    Předobraz hlavního hrdiny Louis Dominique Garthausen, zvaný Cartouche, zemřel na popravišti lámáním v kole 28. 11. 1721 ve věku asi 28 let. Režisér čelil po premiéře rozhořčení kvůli závěru filmu.

     

  • 7.

    Raquel Welchová z filmu Zvíře

    Režisér Claude Zidi (87) později litoval, že obsadil Raquel Welchovou (81) do hlavní ženské role. Na spolupráci s ní si ostatně stěžoval i Jean-Paul Belmondo. Proč? Raquel Welchová podle vzpomínek zúčastněných trávila neúměrné množství času v maskérně a zdržovala natáčení. Ve scénách, kdy se s ní Belmondo hádá, tak ani nemusel svoji rozladěnost příliš hrát. Stačilo si vzpomenout na dlouhé čekání, než přijde na plac. Během natáčení se ale Belmondo nenudil.

     

    Svou dvojrolí byl nadšen, protože v ní mohl kombinovat humor a akci. Ve filmu je celkem čtyřiadvacet kaskadérských čísel. Nevyhnula se mu tudíž ani zranění. Při scéně, kdy několikrát po sobě padá z vysokých schodů v ateliéru, si ošklivě podvrtnul kotník a při natáčení scény v zahradě zámku hraběte de Saint-Prix ho kousl tygr do ucha.

     

    Jane Gardnerová, kterou hraje Raquel Welchová, v závěrečné scéně pilotuje letoun Fieseler Fi 156 Storch, který sloužil ve 2. světové válce na německé straně jako průzkumné letadlo. Film ve francouzských kinech dosáhl návštěvnosti více než tří milionů diváků.

  • 8.

    VIDEO A GALERIE

    VIDEO: Druhý pohřeb Jeana-Paula Belmonda (†88): Rodina a přátelé se loučili v kostele, dorazil i Delon

    Video
    Video se připravuje ...

    Druhý pohřeb Jeana-Paula Belmonda (†88): Rodina a přátelé se loučili v kostele, dorazil i Delon Reuters

    Fotogalerie
    142 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy