„S nesmírným smutkem oznamujeme smrt našeho milovaného Charlieho Wattse,“ zveřejnil web BBC.com vyjádření publicisty zesnulého umělce. „Zemřel dnes v míru v londýnské nemocnici, obklopen svou rodinou.“

Text, který na instagramu zveřejnila samotná kapela, také zmiňuje, že byl Watts milovaný manžel, otec a dědeček, ale samozřejmě také jeden z nejlepších bubeníků své generace. Pozůstalí nyní prosí o respektování soukromí – přesná příčina smrti tak zřejmě zveřejněna nebude. 

Mluvčí Wattse přitom ještě na začátku srpnu oznámil, že bubeník podstoupil nespecifikovaný lékařský zákrok a potřebuje čas na zotavení. Tehdy se hovořilo o tom, že Wattse na dalším turné kapely zastoupí Steve Jordan, který spolupracuje s kytaristou Rolling Stones Keithem Richardsem na jeho vedlejších projektech.

Všichni tehdy ještě doufali, že se jedná o náhradu dočasnou a stálice kapely se zotaví… „Opravdu se těšíme, až Charlieho přivítáme zpět, jakmile se zcela uzdraví. Děkujeme našemu kamarádovi Stevu Jordanovi, že do toho šel, abychom vám mohli na podzim všechny show odehrát,“ napsal tehdy na sociální síť Mick Jagger (78). 

„Charlie má za sebou zákrok, který byl naprosto úspěšný, ale jeho doktoři tento týden dospěli k závěru, že si potřebuje řádně odpočinout a nabrat síly,“ stálo ještě v tiskovém prohlášení. Bohužel vše nakonec dopadlo daleko smutněji a Charlie Watts odešel do hudebního nebe.

Fotogalerie
54 fotografií