Za vodou je jméno Katariny Van Derhamové pochopitelně mnohem známější – málokdo by navíc tipoval, že jde o Evropanku. Řádně vyztužená botoxem totiž vypadá jako každá druhá celebritka. A tou skutečně je: zahrála si v několika filmech a seriálech, například v jedné epizodě detektivního seriálu Můj přítel Monk a komediálním Vincentově světě, účinkovala v hudebních klipech, působila v reklamách, a uplatnila se také jako modelka. Její tvář se objevila na titulkách prestižních magazínů a v Americe, Austrálii i Africe ji zvolili jednou ze 100 nejvíc sexy žen planety.  

Své místo pod sluncem si ovšem musela vydobýt. Je to skoro pohádkový příběh o Popelce, začínala totiž jako uklízečka. Prodávala také zmrzlinu a pracovala jako číšnice v Santa Monice. Se svým partnerem Deziderem bydlela po nejrůznějších privátech a nemohla si dovolit vlastní byt. Vše se ale změnilo jako mávnutím kouzelného proutku, když ji v restauraci, kde roznášela jídlo, oslovil modelingový agent.

Kromě modelingu se začala věnovat i zaměstnání vizážistky – herečka Leah Reminiová (49), hvězda seriálu Dva z Queensu a zároveň nejlepší kamarádka zpěvačky Jennifer Lopezové (50), prý nedá na její šikovné ruce dopustit. Dnes Katarina vlastní firmu na digitální média a značku umělých řas, která je podle magazínu Nový Čas dostupná už i na Slovensku.

V San Fernando Valley, kde žije už deset let, vlastní ve čtvrti, kde jsou filmová studia a v okolí bydlí mnoho filmových hvězd, přepychovou vilu. Původně měl dům tři pokoje, kuchyň a koupelnu. „Později někdo z jednoho pokoje udělal šatnu, kam dal vanu a umyvadlo s hollywoodskými světly, a přidal společenskou místnost s barem. Jelikož jsme jen dva a nemáme děti, tak jsme ze společenské místnosti udělali pokoj pro hosty. Další pokoj slouží jako moje kancelář, druhý jako šatna a třetí jako ložnice. Z garáže jsme nedávno udělali fotostudio.“

Svůj dům Katarina popisuje jako „jednu velkou rekvizitu“, kterou využívají filmaři i fotografové. „Našla jsem všechny kousky nábytku a vymyslela témata pokojů, Dezider to vše sám nainstaloval. Oba máme rádi hrady a zámky, líbí se nám historický styl. Kdyby náš dům nebyl na byznys, nebyl by takhle přezdobený. Musí být ale zkrátka fotogenický,“ vysvětluje.

Mezi nejcennější kousek nábytku, který vlastní, patří velké zrcadlo. „Když zemřel zpěvák Prince, rozprodával se jeho nábytek a já jsem si koupila jedno z jeho zrcadel. Používám ho na meditaci, abych si přivolala příležitosti v showbyznysu. Krátce poté, co jsem si ho koupila, mě oslovil bratr Michaela Jacksona do videoklipu,“ popisuje plavovlasá kráska jeho zázračnou moc.

K domu patří i prostorná zahrada s fontánou a bazénem. „Starají se o ni zahradníci. Každý, kdo k nám přijde, ji obdivuje, protože v centru města je málo zeleně. Je to okouzlující místo, obklopené vysokým živým plotem.“

Kvůli koronavirové pandemii, která v USA udeřila skutečně velkou silou, pracuje teď Katarina převážně z domova. Se svou českou kamarádkou Adel založila youtube kanál, kde radí ženám v oblasti líčení, módy, ale také ukazují život za velkou louží.

Přepych, v jakém žije, můžete obdivovat v naší galerii…

Fotogalerie
78 fotografií