Silvia Petöová byla hvězdou nejen mnoha slovenských seriálů a českého počinu Chlapci a chlapi, ale také slovenského dabingu. Proto když nečekaně zemřela, zasáhlo to i ty, kteří ji znali pouze podle hlasu. Silvia roky potajmu bojovala s rakovinou prsu a s diagnózou se nevěřila ani nejbližším kolegům. Její tajemství se jí nakonec stalo osudným – 30. května v pouhých 50 letech nemoci podlehla.

Seriálová a jevištní herečka, jež účinkovala na prknech Slovenského národního divadla, po sobě zanechala syna Filipa (20) a manžela Mariána Varhaníka. Ti společně s dalšími blízkými vzdali na konci května Petöové hold.

Hrob na hřbitově ve Slavičím údolí v Bratislavě, kde leží hereččino tělo, obsypali milující pozůstalí kyticemi růží a tulipánů. U jednoho květinového košíku můžeme vidět stuhu, na níž stojí „Drahá Siska, nikdy na tebe nezapomene“.

Přestože Petöová diagnózu tajila, lidé před její smrtí něco tušili. Na veřejnost nosila herečka paruku a nesundávala sluneční brýle. Poslední týdny života údajně nevycházela z domu. „Poslední dobou už nevycházela vůbec z bytu, nemoc ji připravila o všechny síly,“ svěřil se krátce po její smrti serveru Pluska.sk blízký zdroj.

Fotogalerie
21 fotografií