Stejně jako v Česku, i na Slovensku došlo k dočasnému přerušení všech divadelních představení, a až do odvolání se zavřelo i SND. V prostorách nastala přísná hygienická opatření a všichni doufají, že koronavirus, který se potvrdil u jedné ze zaměstnankyň, se už nebude více šířit zákulisím. Spolu s kostymérkou byli však v Bruselu i další lidé, celkem jich mělo být dvanáct. A mezi nimi pochopitelně i herci, Matej Marušín (27), jenž naposledy zazářil v mysteriózním thrilleru Trhlina, a Richard Autner (27). Toho si jistě čeští diváci vybaví jako hlavního hrdinu pohádky O zakletém králi a odvážném Martinovi.

„Předtím, než jsme zavřeli SND, byly nejexponovanější prostory dezinfikovány, a návštěvníci i zaměstnanci divadla měli k dispozici dezinfekční prostředky. Momentálně je budova uzavřená, je však větraná. Jelikož virus má životnost 48 hodin, doufáme, že po několika dnech, co bude budova uzavřena, bude zdejší prostředí sterilní. V případě, že ji bude nutné znovu dezinfikovat, tak máme všechny prostředky k dispozici,“ prozradila magazínu Plus Jeden Deň mluvčí SND Izabela Pažítková.

Zároveň také prozradila, že v době, kdy vedení rozhodlo o zrušení všech představení, bylo v budově plno. Prohíhaly totiž divadelní zkoušky. „Umělci, orchestr i zaměstnanci, všichni byli v divadle – ale ještě dopoledne se všechno přerušilo a šli domů,“ dodala Pažítková. Nikdo si tedy nemůže být jistý, zda je stoprocentně zdravý, a počet nakažených ještě může stoupat. Na vyšetření jich bude muset jít pravděpodobně mnohem více než jenom dva mladí herci, a spolu s nimi zbytek ansámblu, který hrál v Belgii...

VIDEO: Eva Burešová (26) o bývalém partnerovi a koronaviru

Video
Video se připravuje ...

Eva Burešová o bývalém partnerovi a koronaviru Kateřina Štichová, Jan Jedlička

Fotogalerie
29 fotografií